Ποιο μήνυμα στέλνει στους χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται στη Βρετανία η Μέι

Στο επίκεντρο της Τερέζα Μέι βρέθηκε η Ελλάδα. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε στα “Νέα” και υπογράμμισε τους «βαθείς δεσμούς» των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι η χώρα της «θα διερευνήσει ένα νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις της με την Αθήνα, καθώς το Λονδίνο «επανακαθορίζει τις σχέσεις του με την Ευρώπη».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας κάνει ειδική αναφορά στην «ισχυρή εμπορική σχέση» της χώρας της με την Ελλάδα, αλλά και στην «αλληλοϋποστήριξη» των δύο χωρών σε περιόδους συγκρούσεων. «Είμαστε φίλοι στο ΝΑΤΟ, εταίροι και φίλοι με εκτενείς δεσμούς στον τουρισμό και την εκπαίδευση» αναφέρει.

Φεύγουμε από την Ε.Ε., όχι από την Ευρώπη”

Για τη μετά το Brexit εποχή η κ. Μέι δηλώνει πως η χώρα της «φεύγει από την Ε.Ε., όχι από την Ευρώπη». «Το όραμά μου για το Brexit είναι αυτός μιας ισχυρής, παγκόσμιας Βρετανίας που έχει μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση» σημειώνει.

Ερωτηθείσα τέλος «ποιο μήνυμα στέλνει τους χιλιάδες Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία, τα τελευταία χρόνια» η κ. Μέι απαντά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους.

Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και την κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και στην οικονομία μας. Θέλω να γνωρίζουν ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στη Βρετανία όπως και όλοι οι πολίτες της Ε.Ε.».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα