Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει ο Τσοχατζόπουλος

Απολογούνται από το πρωί οι πρώτοι έξι κατηγορουμενοι από τους συνολικά 15 που φέρονται να μετέχουν στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση που δρούσε με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού. Η πρώτη που απολογήθηκε ήταν η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε: «Με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή». Για τις 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού.

Εν συνεχεία ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε ο Νίκος Σκαφτούρος ο οποίος αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα και υποστήριξε οτι η «μόνη σχέση του με τις φυλακές ήταν οτι επισκέπτονταν με τη γυναίκα του τα παιδιά τους προκειμένου να τους πάμε τρόφιμα». Ειδικότερα ο Νίκος Σκαφτούρος είπε στον ανακριτή:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες ως αβάσιμες δεδομένου ότι καμία σχέση δεν έχω τόσο εγώ όσο και η 70χρονη σύντροφός μου με την υπόθεση. Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας απο τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή ειναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακες.

Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις.

Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε απο αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας».

 

Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει ο Τσοχατζόπουλος

Την ίδια ώρα πάντως ο πρωην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος με γραπτή του δηλωση αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση και αποδίδει το όλο θέμα σε πολιτικές σκοπιμότητες: «…Όπως στις 6 Μάιου του 2012 η Κυβέρνηση Παπαδήμου προκήρυξε εκλογές και την επομένη ημέρα με συνέλαβε θεαματικά στο σπίτι μου, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες προ των εκλογών η απερχόμενη κυβέρνηση της «ανίερης» συμμαχίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα.

Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Τα καταγγέλλω ευθέως ως ανυπόστατα, κατασκευασμένα και ‘λόγια του αέρα’ που εξυπηρετούν εφήμερους πολιτικούς σκοπούς…».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα