“Πολιτική η απόφαση του Αρείου Πάγου- Στείλτε τους “8” αμέσως πίσω στην Τουρκία”

Σταματημό δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων εξαιτίας του ασύλου που έδωσε ο Άρειος Πάγος στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν ικέτες στη χώρα μας. Σειρά στις απειλές πήρε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. «Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, δεν ήταν δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου για την υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών ο  Φικρί Ισίκ.

«Περιμένουμε ότι η γειτονική μας χώρα Ελλάδα θα τους επιστρέψει στην Τουρκία το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε ο Ισίκ και επισήμανε πως «πρέπει να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης.

»Αν είναι αθώοι, θα απαλλαγούν. Αν είναι ένοχοι, θα λάβουν την τιμωρία τους. Δυστυχώς όμως, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, μετά από δίκη μηνών, είναι μία απόλυτη απογοήτευση.

»Μιλώ ξεκάθαρα, είναι μία πολιτική απόφαση. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιστραφούν 8 άνθρωποι που ενεπλάκησαν στη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος;».

«Ξέραμε μέχρι τώρα τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο PKK και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα μέχρι τώρα.

»Με αυτή την απόφαση, η Ελλάδα αποκάλυψε πόσο λανθασμένη είναι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι μία άδικη απόφαση και καλούμε την Ελλάδα να τη διορθώσει το ταχύτερο δυνατό και να επιστραφούν αυτοί οι 8 στην Τουρκία»., κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα