«Πολιτική η δίκη εις βάρος μου», λέει και πάλι ο Τσοχατζόπουλος

Για «πολιτική δίκη» εις βάρος του με αντικείμενο μία κυβερνητική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ, έκανε και πάλι λόγο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, οι ενστάσεις που κατατέθηκαν από την υπεράσπισή του «έδωσαν τη δυνατότητα να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα στοιχεία που υπάρχουν και να καταδείξουμε πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη στο πρόσωπό μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια».

«Σαφώς και πρόκειται για πολιτική δίκη, γιατί εδώ μιλάμε για μια πολιτική, κυβερνητική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ, δεν την πήρε ούτε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ούτε ο πρωθυπουργός μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση. Τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί στον χώρο της Αμυνας, χωρίς το ΚΥΣΕΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος. Ο πάλαι ποτέ «ωραίος Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ακόμη ότι λόγω των Ιμίων, «η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να υπάρχει επαρκής ισχύς γιατί αυτό ήταν εθνικά απαραίτητο» και «αυτή η απόφαση αφορά και την υπόθεση των υποβρυχίων που ήταν καθοριστικός παράγοντας ανασυγκρότησης του πολεμικού ναυτικού».

Της παρέμβασης του πρώην υπουργού ακολούθησε διάλογος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου:
– Πρόεδρος: Τα είπαν αυτά οι συνήγοροί σας..
– Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν μπορεί να υπάρχουν υποψίες και κατηγορίες. Υπάρχουν στα χαρτιά αυτά.
– Πρόεδρος: Τα λέει το βούλευμα αυτά. Αρκεί η άρνησή σας στην κατηγορία.
– Α.Τσοχατζόπουλος: Υπάρκτο το θέμα της αποσβεστικής προθεσμίας όμως..
– Πρόεδρος: Ελήφθη μια αποφάση γι’ αυτό από το δικαστήριο..
– Α. Τσοχατζόπουλος: Υπάρχουν όμως και οι νόμοι και το Σύνταγμα.
– Πρόεδρος: Δεν είναι το παρόντος. Δεν έχουν σχέση αυτή τη στιγμή.
– Α. Τσοχατζόπουλος: ‘Εχουν σχέση γιατί είναι καταλυτικός ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ.
– Πρόεδρος: Το έχω καταγράψει ήδη 10 φορές για τον ρόλο του ΚΥΣΕΑ. Είναι θέματα ουσίας και θα διερευνηθούν.

«Δεν υπάρχει δωροδοκία», υποστήριξε ο πρώην υπουργός. «Δεν το λέω κύριε πρόεδρε, το αποδεικνύω», υπογράμμισε, «όχι βάσει της νομοθεσίας αλλά βάσει της πραγματικότητας. Σε αυτή την πολεπίπεδο σύμβαση δεν θα μπορούσε να υπάρχει» και εκτίμησε πως «πρέπει να ασχοληθούμε με τη σύμβαση κι αυτό ούτε η Βουλή το έκανε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα