Πολιτική καταδίκη της επίθεσης στον ΔΟΛ

Τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η άνανδρη επίθεση εναντίον των γραφείων του ΔΟΛ, μια επίθεση την οποία καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα, μιλώντας ανοιχτά στις ανακοινώσεις τους για απόπειρα τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου.

ΝΔ: Η ελεύθερη έκφραση είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας.

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Δ.Ο.Λ. Η ελεύθερη έκφραση είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια απέναντι στους γνωστούς – αγνώστους που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.

Δεν μπορούν ούτε να εκβιάζουν, ούτε να τρομοκρατούν τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η ανοχή στη βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

ΠΑΣΟΚ: Όσοι καλλιεργούν με τα λόγια και τις πράξεις τους το μίσος και το διχασμό έχουν αντικειμενική ευθύνη

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για την χθεσινοβραδινή επίθεση στα γραφεία που στεγάζονταν οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ»

Καταδικάζουμε την χθεσινοβραδινή επίθεση στα γραφεία που στεγάζονταν οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» και εξακολουθούν να λειτουργούν μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΒΗΜΑfm, στην Οδό Μιχαλακοπούλου. Καταδικάζουμε μια ακόμη επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της ελεύθερης έκφρασης, της ασφάλειας, της ίδιας της Δημοκρατίας.

Όσοι καλλιεργούν με τα λόγια και τις πράξεις τους το μίσος και το διχασμό έχουν αντικειμενική ευθύνη.

Οφείλει ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί  του να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πατάξουν αυτά τα φαινόμενα.

ΠΟΤΑΜΙ: Ας πάψουν λοιπόν να τους προστατεύουν

Το μίσος ορισμένων για τους δημοσιογράφους που δεν συμβιβάζονται με τις υποδείξεις είναι γνωστό και παλιό. Ο μεγαλύτερος εχθρός των σκοταδιστών και των φασιστών, είναι πάντα αυτοί που γράφουν και αυτοί που σχολιάζουν ελεύθερα. Η Πολιτεία, όμως, πρέπει να πάψει να ανέχεται αυτές τις τραμπούκικες συμπεριφορές. Άλλωστε, πλέον, οι «γνωστοί άγνωστοι» είναι πια περισσότερο γνωστοί πάρα άγνωστοι. Ας πάψουν λοιπόν να τους προστατεύουν.

ΔΗΜΑΡ: Επιθέσεις βίας σε ΜΜΕ πλήττουν την ίδια την δημοκρατία

Σε δήλωση του ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζει για την επίθεση βίας σε ΜΜΕ:

«Καταδικάζω απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία της οδού Μιχαλακοπούλου που συστεγάζονταν ΤΑ ΝΕΑ ,ΤΟ ΒΗΜΑ , το ραδιόφωνο του Βήματος και το in.gr. Επιθέσεις βίας σε ΜΜΕ πλήττουν την ίδια την δημοκρατία. Ας κατανοήσουν επιτέλους όλοι ότι η πολυφωνία και η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας. Η συνεχιζόμενη ανοχή σε φαινόμενα βίας συνιστά συνενοχή».

Παραφωνία οι κυβερνητικές πηγές

Παραφωνία στην γενική καταδίκη της επίθεσης εναντίον του ΔΟΛ κυβερνητικές πηγές οι οποίες κάνουν λόγο «για προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα