Πολιτική σύγκρουση για τα σκουπίδια

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ –ΟΤΑ. Οι κυβερνητικοί εταίροι, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, στέφονται με ανακοινώσεις τους κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά ότι μοναδικοί υπεύθυνοι είναι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η βελτιωμένη τροπολογία Σκουρλέτη κατάφεραν  να πείσουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά τους, το φέρουν βαρέως στην κυβέρνηση, γιατί στα μάτια των απλών πολιτών δείχνει ότι βαθαίνει η αναξιοπιστία.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Επιρρίπτει ευθέως την ευθύνη για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα». Χρησιμοποιεί ως άλλοθι γι αυτή την επίθεση το ότι η ΔΑΚΕ στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ψήφισε λευκό και στρέφεται κατά του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΝΔ κατηγορώντας τους ότι ταυτίζονται με εργολάβους.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πάνος Σκουρλέτης γράφει σε tweet «Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα» και από κοντά και ο Πάνος Καμμένος γράφει σε δικό του tweet «Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει νομοθετική λύση υπέρ των εργαζομένων, η ΝΔ Α.Ε. βάζει προσκείμενους επιχειρηματίες να αγοράζουν απορριμματοφόρα».

Τί απαντά η ΝΔ

Η ΝΔ απαντά ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ.Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση της για την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

«Η κυβέρνηση η οποία έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για την σημερινή χαοτική κατάσταση, ας μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες. Είναι προφανές ότι κανείς δεν την πιστεύει, καθώς έχει απωλέσει κάθε στοιχειώδη αξιοπιστία στο διάλογό της με τους ίδιους τους εργαζόμενους» τονίζει.

Την ίδια ώρα  ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Πολυμερόπουλος διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορείς του κ. Σκουρλέτη για τη στάση της ΔΑΚΕ στη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Είμαστε δύο μόλις στα 10. Ως εκ τούτου στα συμβούλια μιλάμε πάντα τελευταίοι. Αρχικώς, όταν μας ζητήθηκε η θέση μας είπαμε ότι η απεργία πρέπει να ανασταλεί. Δευτερευόντως όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία και οι υπόλοιποι οκτώ της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας, εμείς για να μη διασπάσουμε τη συλλογικότητα του οργάνου προσυπογράψαμε την απόφαση τους. Ψεύδονται λοιπόν ασύστολα όσοι διακινούν τα περί του αντιθέτου» ανέφερε στα parapolitika.gr.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα