Πολιτική… τρόικας εφαρμόζει ο Ντάνι Άλβες!

Την πολιτική των… πιέσεων και της… σταγόνας που ακολουθεί η τρόικα ή οι… κατά ΣΥΡΙΖΑ «θεσμοί» στις συνομιλίες τους με την Ελλάδα φαίνεται πως έχει υιοθετήσει ο Βραζιλιάνος Ντάνι Άλβες ως πολιτική διαπραγμάτευσης με την Μπαρτσελόνα για την ανανέωση του συμβολαίου του!

Ας πιάσουμε το θέμα από την αρχή. Πέρυσι το καλοκαίρι, με την πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία της «Μπάρτσα», οι Καταλανοί δεν κατέθεσαν πρόταση ανανέωσης στον διεθνή φουλ μπακ, καθώς δεν υπολογιζόταν στα πλάνα για τα επόμενα χρόνια. Παρ’ ότι ο Ντάνι Άλβες αναζήτησε ομάδα για να αποχωρήσει άμεσα, δεν κατέστη δυνατό να βρει προσφορά που θα κάλυπτε τα εφτά εκατομμύρια που απολαμβάνει σε ετήσια βάση στους «μπλαουγκράνα». Ως εκ τούτου, έμεινε στη Βαρκελώνη και πήρε την απόφαση να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου και ακολούθως να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ενδιάμεσα όμως, επιβλήθηκε η απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2015. Οι Καταλανοί δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές το καλοκαίρι και εφόσον αποχωρήσει ο Ντάνι Άλβες θα προκύψει κενό στη θέση του. Για τον λόγο αυτό του πρότειναν ανανέωση για έναν χρόνο, την οποία όμως, ο Βραζιλιάνος δεν έκανε αποδεκτή, την ίδια στιγμή που έχει ανοίξει… παρτίδες τόσο με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και με ομάδα του Κατάρ και τα… πετροδόλαρά της!

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από τη Βαρκελώνη, ο Ντάνι Άλβες δεν θέλει να φύγει από την πόλη της Καταλονίας, αλλά στόχος του είναι να εξασφαλίσει ένα πολυετές συμβόλαιο. Ξεκίνησε λοιπόν, να εφαρμόζει μία πολιτική διαπραγμάτευσης που θυμίζει έντονα την τακτική των… θεσμών απέναντι στη χώρα μας. Ο Βραζιλιάνος όντας άνετος από την άποψη του χρόνου, εκμεταλλεύεται την πίεση που δέχεται η Μπαρτσελόνα λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών που της έχει επιβληθεί, ώστε να πετύχει τον στόχο του και να υπογράψει για τρία και όχι για έναν χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα