«Πολιτικό συμβόλαιο εκτέλεσης, που θα αποτύχει η υπόθεση Novartis…»

«Συμβόλαιο πολιτικής εκτέλεσης» χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ο αν. τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, δηλώνοντας ότι «όπως όλα τα παρόμοια συμβόλαια θα αποτύχει».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραγκούνης τονίζει ότι εάν είχε πελάτες (σ.σ. ως δικηγόρους) τους «υποτιθέμενους εμπλεκόμενους» θα τους έλεγε να μην ανησυχούν καθόλου καθώς εκτιμά ότι ο στόχος είναι «να πλανάται μια βαθειά καχυποψία και μια αντιστροφή της θεμελιώδους αρχής ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι της αποδείξεως του εναντίου». «Σκάνδαλο Novartis υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει σκάνδαλο με εμπλοκή των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Αυτό διερευνούμε. Είναι προφανές, και σας το λέω και με την ιδιότητα του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, ότι οι ίδιοι πολιτικοί που αδίκως κατηγορούνται ζητάνε το αυτονόητο. Να διερευνηθούν όλα σε βάθος γιατί όπως λέει και ο λαός μας το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», σημειώνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «η εντύπωση που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην κοινωνία είναι ότι η υπόθεση αυτή έχει τα χαρακτηριστικά εργολαβίας πολιτικής συκοφαντίας. Όποιος διάβασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι ακόμη και οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι θα προκύψουν παραπομπές και πολύ περισσότερο καταδίκες με αυτό το αποδεικτικό υλικό, το οποίο είναι για γέλια. Εγώ νομίζω ότι αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι να πλανάται μια βαθιά καχυποψία και μια αντιστροφή της θεμελιώδους αρχής ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές, μήπως και κάποιοι παρασυρθούν από την παράσταση αυτή. Είναι διάχυτο στον μέσο πολίτη ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό συμβόλαιο εκτέλεσης, το οποίο απλώς θα αποτύχει με τους εμπνευστές του απλώς να κερδίζουν το χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι να γίνουν τα αποκαλυπτήρια».

Πως σχολιάζει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις αναγγελίες για Ειδικά Δικαστήρια, ο κ. Καραγκούνης δηλώνει κατ’ αρχήν ότι ο ίδιος είναι από άποψη αρχής εναντίον κάθε είδους ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, ενώ εξηγεί ότι «όταν ο κ. Σαμαράς μιλάει για ειδικά δικαστήρια στο μέλλον […] εννοεί βάσιμα δικαστήρια για υπαρκτά θέματα και δικαστήρια από τα οποία θα προκύψουν δικαιοδοτικές κρίσεις που θα τα δικαιώνουν. Άρα λέει το αυτονόητο. Αν όντως υπάρχουν πραγματικές ποινικές ευθύνες πολιτικών, γιατί να τις αφήσουμε στο απυρόβλητο;»

Σε ερώτηση για τα θέματα της οικονομίας με αφορμή την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, κατά δύο βαθμίδες, από τον οίκο Moody΄s, ο χαρακτηρίζει «πολύ καλό που ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα» αλλά, όπως σημειώνει «να μην παραπλανούμε τον κόσμο…. Καθώς το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε φθάσει την Ελλάδα σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι την φέρνει σήμερα η Moody΄s».

Τέλος, ερωτηθείς εάν συμφωνεί με μία «λύση-πακέτο» στο θέμα της επίλυσης του ζητήματος με την ΠΓΔΜ απαντά λέγοντας ότι « η ΝΔ έχει πει ότι θα προσυπογράψει λύση μόνο εάν αυτή ικανοποιεί τον ελληνικό λαό» και αναφέρεται στη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα