Πολιτιστική πανδαισία στην Τήνο

 

Με συναυλίες, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις αλλά και επιμορφωτικά εργαστήρια συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Τήνου που άρχισε την 1η Ιουλίου, οργανώνεται από την  Κοινωφελή  Επιχείρηση Υπηρεσιών Δήμου Τήνου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Θέμη Ροδαμίτη  και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ τιμά και τον κορυφαίο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με ταινία που θα προβληθεί αύριο Τρίτη και θέμα « Μουσική . Χάος . Έρωτας».

Πρόκειται για τρεις ταινίες με και για τον Μίκη Θεοδωράκη .Ήλιος και Χρόνος σε σκηνοθεσία των Klaus Salge και Αστέρη Κούτουλα.

Ακολουθεί  συναυλία-αφιέρωμα με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο το Σάββατο 22  Ιουλίου στα Λουτρά .Τα τραγούδια ερμηνεύονται από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παυλίνα Βουλγαράκη, Θέμη Ροδαμίτη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία οπτικού υλικού της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου στον ίδιο χώρο, οι μικροί φίλοι , επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση   “Η ωραία Κοιμωμένη”, το κλασσικό, αγαπημένο παραμύθι που μεταμορφώνεται ταυτόχρονα σε  μουσικό, με τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού, γνωστού συνθέτη Δημήτρη Μπουζάνη.

Το πρόγραμμα του Ιουλίου περιλαμβάνει επίσης:

  • Χορευτική παράσταση «The Beaming Project: Μια συνάντηση νέων Ευρωπαίων και νέων προσφύγων με όχημα την Τέχνη» την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Η γαλλική ομάδα χορού DK-BEL σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΟΞΥΓΟΝΟ» – Ο2 ΚοινΣΕπ και με την συγχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, παρουσιάζουν εργαστήρια χορού και μια παράσταση χορού – αποτέλεσμα της συνεργασίας νέων Ευρωπαίων και νέων προσφύγων στα εργαστήρια χορού και καλλιτεχνικής / δημιουργικής έκφρασης που υλοποιούνται στην Ελλάδα από 17 έως 31 Ιουλίου 2017 με στόχο τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών μέσα από την Τέχνη. Την χορογραφική καθοδήγηση έχει η  Sophie Bulbulyan, με τη συνεργασία της Δήμητρας Σβήγκου και με την υποστήριξη του JRS.
  • Συναυλία Χρήστου Θηβαίου την Παρασκευή 28 Ιουλίου, 20 χρόνια δισκογραφίας από  τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». Μαζί του οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) και Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο). Την οργάνωση: έχει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρνάδου  ( πλατεία Αρνάδου).

Τον Ιούλιο θα αποχαιρετήσει μαζί με όλους όσους βρεθούν στην Τήνο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη  με μια συναυλία «Με τα χρώματα της Ελλάδας».

Το Σάββατο 29 Ιουλίου, στα Λουτρά,  η αγαπημένη ερμηνεύτρια αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό,  χάρη στο Σωματείο «Οι Φίλοι της Τήνου» που οργανώνει την εκδήλωση για να ενισχύσει τις υποδομές του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα