Πολυνομοσχέδιο-σκούπα καταθέτει μέσα στο επόμενο 20ημερο το υπουργείο Ναυτιλίας

Πολυνομοσχέδιο-σκούπα ετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή,  σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος. Τις ημέρες αυτές μπαίνουν οι «τελευταίες» πινελιές ώστε να έχει λάβει την τελική μορφή του και να δοθεί στη δημοσιότητα για να καταθέσουν οι φορείς τις απόψεις τους.

Στη συνέχεια μετά τις τελικές διορθώσεις μετά τις παρατηρήσεις που θα έχουν κατατεθεί θα κατατεθεί σε συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και μετά θα πάρει το δρόμο προς την Ολομέλεια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο πολυνομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για ζητήματα όπως η ναυτική εργασία (σημειώνεται πως πρόκειται για μια από τις βασικές προτεραιότητες του αναπληρωτή υπουργού κ. Θ. Δρίτσα όπως έχει πει ο ίδιος), οι θαλάσσιες συγκοινωνίες κ.ά. καθώς και θέματα που αφορούν τους λιμενικούς όπως η ιεραρχική εξέλιξη και ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις.

Επίσης την Τρίτη ελήφθη απόφαση για την ενίσχυση της τοπικής υπηρεσίας του Λιμενικού στη Μυτιλήνη με 25 άτομα από τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών με αφορμή την εξέγερση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ του νησιού οι οποίοι στη συνέχεια πορεύτηκαν στο λιμάνι της πόλης, διεκδικώντας την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρησή τους από το νησί.

Τα δύο όλα και όλα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στον καταυλισμό «αστυνομεύοντας» τους περίπου 1.400 ανθρώπους που βρισκόταν εκεί κλείστηκαν στο κοντέινερ όπου στεγάζονταν οι πρόσφυγες, ενώ στη συνέχεια στον χώρο επενέβησαν στελέχη από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για να αποκαταστήσει την τάξη.

Επιπλέον, ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα μεταθέσεων προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη διαχείριση εκατοντάδων μεταναστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα