Πολυπλόκαμη μαφία εικονικών γάμων στην Ελλάδα

Στη Βουλή το θέμα ύστερα από παρέμβαση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή

Η υπόθεση ενός κυκλώματος επιτηδείων, που αριθμούσε 12 μέλη είχαν στήσει μία φάμπρικα νομιμοποίησης αλλοδαπών μέσω εικονικών γάμων, έφτασε μέχρι τα έδρανα του Κοινοβουλίου από τον ανεξάρτητο βουλευτής και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκο Νικολόπουλο.

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Σύμφωνα με τον Αχαιό πολιτικό, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η υπόθεση συνοδεύεται από μία ογκώδη δικογραφία και δεν αποκλείεται στη βιομηχανία εικονικών γάμων να εμπλέκονται και δικαστές και εφοριακοί! Προς επίρρωση των αποκαλύψεών του ο Ν. Νικολόπουλος επικαλείται την 44η σελίδα του 91 σελίδων διαβιβαστικού εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο γίνεται λόγος για συνεννοήσεις αναφορικά με την έκδοση ευνοϊκής δικαστικής απόφασης με χρηματισμό υπαλλήλων του Αρείου Πάγου. Σε άλλη συζήτηση, μέλη του κυκλώματος μιλούν για την αποχώρηση από την Α΄ ΔΟΥ Αθηνών ενός σημαντικού γι’ αυτούς εφοριακού (σ.σ. μνημονεύουν το μικρό όνομά του) που τους βοήθησε στις παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών με λιγότερα από 700 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δεν σταμάτησε, όμως, στα παραπάνω και δημοσιοποίησε ακόμη ένα αποκαλυπτικό κομμάτι της δικογραφίας, σύμφωνα με το οποίο καταδεικνύεται το μέγεθος της διαφθοράς και οι υψηλές επαφές του κυκλώματος με τους εικονικούς γάμους με δημόσιους λειτουργούς. Για παράδειγμα, ο Ν. Νικολόπουλος επικαλέστηκε συνομιλίες των εμπλεκομένων στις οποίες γίνεται λόγος για ύποπτες συναλλαγές τους με υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, τους οποίους είχαν συναντήσει σε εστιατόριο στο Γκάζι. Ακόμη, μιλούν για επαφές με υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον κομπορρημονούν ότι «έχουν γνωστούς σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Αθήνα, τον Πειραιά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας που συνδράμουν στις παράνομες ενέργειές τους». Εξάλλου, στον δικαστικό φάκελο υπάρχουν στιχομυθίες και για παράνομη δραστηριότητα που αφορά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το οποίο «αναμένεται να τους επιφέρει, όπως αναφέρουν, μεγάλο κέρδος».

Για το καθαρά αστυνομικό μέρος της υπόθεσης να σημειώσουμε ότι τα 12 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων μία 59χρονη ημεδαπή, αρχηγικό μέλος, και τέσσερις συμβολαιογράφοι συνελήφθησαν σε Αθήνα, Βάρη, Καλλιθέα, Καματερό και Πειραιά. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 76 άτομα για διάφορες επιμέρους εγκληματικές πράξεις (διατάραξη της οικογενειακής τάξης κ.ά.), ενώ εξιχνιάστηκαν 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας, με άλλες 474 υποθέσεις να ερευνώνται ακόμη.

Να γίνει ενδελεχής πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος

Επί του πρακτέου το «επιλήψιμο» όπως το χαρακτήρισε ο Ν. Νικολόπουλος και το οποίο καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να ψάξουν είναι γιατί τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει επανεξετασθεί, ενώ το ερώτημα του βουλευτής είναι ευθύ και σαφές:

«Σε ποιες ενέργειες, ποιες πρωτοβουλίες και ποιες εντολές θα δοθούν από τους έχοντες την πολιτική ευθύνη Υπουργούς ώστε να γίνει ενδελεχής πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος για το σύνολο των προσώπων και των παραβατικών συμπεριφορών που αναφέρονται στην συγκεκριμένη δικογραφία και εάν πάραυτα θα τεθούν σε προσωρινή απομάκρυνση από τα πόστα τους ή ακόμη σε προσωρινή αργία όλοι όσοι συνήργησαν στις παράνομες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης που πωλούσε νομιμοποιήσεις αλλοδαπών μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και εικονικών γάμων;»

ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ 76 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ – 12 ΜΕΛΕΣ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 4 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα