Πολωνία: Η κυβέρνηση δημιούργησε online κατάλογο με παιδόφιλους

Ένα «καινοτόμο εργαλείο» -όπως το χαρακτηρίζει- για την προστασία των παιδιών δημιούργησε η πολωνική κυβέρνηση, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα online αρχείο με στοιχεία καταδικασμένων παιδόφιλων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μιχάλ Βος, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο κατάλογος θα ενθαρρύνει τους γονείς να τσεκάρουν αν κάποιος παιδόφιλος ζει στην περιοχή. «Το καλό του παιδιού είναι το πιο σημαντικό πράγμα», τόνισε, σύμφωνα με το BBC.

Τα προσωπικά στοιχεία 768 παιδόφιλων, μαζί με φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη κίνηση δέχεται και κριτική, που τονίζει ότι έτσι καθίσταται δυσκολότερο για τους παιδόφιλους να επανενταχθούν στην κοινωνία αφότου έχουν εκτίσει την ποινή τους. Μπορεί επίσης να βρεθούν αντιμέτωποι με επιθέσεις, επισημαίνουν ορισμένοι.

Ο πολωνικός κατάλογος δίνει πληροφορίες για κάθε παιδόφιλο, τα εγκλήματά του, την ποινή του, ημερομηνία και τόπο γέννησης, καθώς και τόπο διαμονής. Σύμφωνα με τον πολωνικό σταθμό TVP, πρόκειται κυρίως για παιδόφιλους που έχουν βιάσει παιδιά κάτω των 15 ετών, ορισμένοι από τους οποίους έχουν δράσει με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα