Πολύνεκρες επιθέσεις τζιχαντιστών στο Ιράκ

Συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο οι τζιχαντιστές αφού σε νέες επιθέσεις στο Ιράκ, σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους σε γραφείο της κυβέρνησης στην πόλη Αμιρίγιατ αλ Φαλούτζα, με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.
Ένας από τους βομβιστές – καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο κτήριο και οι άλλοι δύο έπεσαν νεκροί από πυρά πριν πυροδοτήσουν τα γιλέκα με εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Φαλίχ αλ Ισάουι.

Ακόμη 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, ανάμεσα τους και ο επικεφαλής του συμβουλίου Σακίρ αλ Ισάουι, που πήδηξε από το παράθυρο του γραφείου του μετά την έκρηξη, ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας.

Με ανακοίνωση του, το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως οι τρεις δράστες σκότωσαν «δώδεκα αποστάτες».

Άλλες βομβιστικές επιθέσεις στην Βαγδάτη προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων την Τρίτη, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην Οδό Παλαιστίνης, στην ανατολική Βαγδάτη, όπου ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά σε εστιατόριο, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα