Πορεία σύγκλισης μεταξύ UEFA και κυβέρνησης

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, του εκπροσώπου της UEFA και της FIFΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, βουλευτών των κομμάτων και του προέδρου της ΕΠΟ, προκειμένου να γίνουν κατ’ ιδίαν σαφή στον Ιταλό ποδοσφαιρικό παράγοντα τα άρθρα του νέου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 5 Μαΐου

Ο Ινφαντίνο ενημερώθηκε για τις διορθώσεις του νομοσχεδίου και μετά το τέλος της συνάντησης υπογράμμισε: «Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που θα προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο. Δεν θα αποτρέψουμε την Κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το συντομότερο».

Ο Σταύρος Κοντονής από την πλευρά του ήταν πιο επεξηγηματικός, αφού αναφέρθηκε σε τρία συγκεκριμένα σημεία του νομοσχεδίου που έπρεπε να συζητηθούν και στα οποία υπήρχε συμφωνία στα δύο και διάσταση στο ένα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ξεκίνησε τις δηλώσεις του ως εξής: «Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και εποικοδομητική και παραγωγική. Από την πλευρά μας έγινε ξεκάθαρο ότι για τα δυο ζητήματα που απασχολούν τις διεθνείς ομοσπονδίες. Πρώτο το αυτοδιοίκητο και ισχύει η δήλωση που έκανα στην Βουλή να μπει σε νομοθετικό κείμενο.

Από τον εκπρόσωπο μου ζητήθηκε αν το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να μπει και στον νόμο. Του απάντησα πως αν εγκριθεί, τότε θα περάσει. όσον αφορά το αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει καμία σκιά. Έγιναν αναλυτικές συζητήσεις επί του θέματος. Οι όποιες σκιές έσβησαν και είμαστε αισιόδοξοι.

Διευκρινίσαμε τη διαδικασία τον τρόπο και την κίνηση σχετικά με την κλήρωση τακτικών δικαστών για τη στελέχωση τακτικών οργάνων της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι πρόκειται περί πληρώσεων και όχι ορισμού. Κάτι τέτοιο ισχύει και σε άλλες ομοσπονδίες. Εκεί οι δικαστές στο πρώτο βαθμό είναι δικαστές και στο δεύτερο

Η ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά γιατί σκέφτεται πρώτα την Εθνική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Όχι μόνο τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τους ξένους. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα