ΠΟΤΑΜΙ: “Και με τους παιδικούς σταθμούς εξαπάτησε τον κόσμο ο κ. Τσίπρας”

“Δυστυχώς και φέτος μεγάλος αριθμός παιδιών δεν θα έχει τη θέση που δικαιούται σε κάποιο βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, με συνέπειες τόσο για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των νηπίων, όσο και για τις οικογένειες των εργαζόμενων γονέων”. Αυτό επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του σχετικά με το θέμα πως δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, όπως παραδέχτηκε και η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου. Και όπως τονίζει η Σεβαστουπόλεως το πρόβλημα διογκώθηκε λόγω της έλλειψης πόρων και του κακού σχεδιασμού. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

“O κ. Τσίπρας, τον Απρίλιο από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόταν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά άνω των 3 ετών. Αποδείχθηκε ότι ήταν άλλη μια υπόσχεση, χωρίς αντίκρισμα, από αυτές που συνηθίζει. Φαίνεται για ακόμη μία φορά η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «αυταπατήθηκε», όμως το κακό δεν είναι ότι κάθε φορά ανακαλύπτει ξανά την πραγματικότητα, αλλά ότι εξαπατήθηκε μεγάλος αριθμός οικογενειών. Όχι μόνο δεν υπάρχουν θέσεις για όλα τα παιδιά, όπως υποσχόταν ο Πρωθυπουργός, αλλά μένουν εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 40.000 παιδιά οικογενειών, που πληρούν όλα τα κριτήρια!

Μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται κυρίως στην έλλειψη δομών και χρηματοδότησης, όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε και εξαιτίας του κακού σχεδιασμού και των λανθασμένων εκτιμήσεων στην κατανομή των θέσεων στους διάφορους δήμους.

Η κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί μέσω της αρμόδιας Υπουργού, κυρίας Φωτίου, να κάνει το μαύρο-άσπρο, να αναλάβει έστω και στο «και 5’», άμεσα πρωτοβουλίες, έτσι ώστε όλα τα παιδιά άνω των 3 ετών να βρουν θέση στις δομές προσχολικής αγωγής”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα