ΠΟΤΑΜΙ: “Καταρρέουν οι μύθοι της κυβέρνησης”

“Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής έρχεται να καταρρίψει τους κυβερνητικούς μύθους και επιβεβαιώνει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, την κριτική που ασκήσαμε στον προϋπολογισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το 2018″. Αυτό τονίζει το Ποτάμι σε επίσημη ανακοίνωση του σχολιάζοντας την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

Κι όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: ” Η επιστημονική επιτροπή του Γραφείου εκφράζει την ανησυχία της για την επίμονη επιδίωξη υψηλότερων του στόχου (και των δεσμεύσεων της χώρας) πρωτογενών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι «συνεπάγονται υπερβολική λιτότητα και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη». Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να επανεξετάσει αν είναι σκόπιμο να υπερβαίνει τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα «αφού χρηματοδοτούνται κυρίως μέσω φόρων». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: οι πολύ υψηλοί φορολογικοί συντελεστές -κυρίως στην εργασία αλλά και στο κεφάλαιο και στην κατανάλωση- οδηγούν σε σημαντικές στρεβλώσεις στην αγορά, δηλαδή σε μειωμένα κίνητρα για εργασία, κατανάλωση και επενδύσεις, αλλά και σε αύξηση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής που με τη σειρά τους οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο μειωμένων ρυθμών ανάπτυξης και συνεπώς εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Εκφράζονται, δε, αμφιβολίες για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του 2018, όπως ακριβώς έγινε και με τον στόχο για το 2017, που οι αισιόδοξες προβλέψεις διαψεύστηκαν παταγωδώς”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει με αιχμή προς τον πρόεδρο της Βουλής, καθώς όπως έχει ανακοινωθεί δεν θα ανανεωθεί η θητεία του κ. Λιαργκόβα στην θέση του προέδρου του γραφείου προϋπολογισμού: “Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνηθίζουν αντί να ακούνε την κριτική, να στοχοποιούν αυτούς που την ασκούν. Ακόμη και όταν αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα