ΠΟΤΑΜΙ: “Όμηροι των εκατέρωθεν λεονταρισμών οι πολίτες με τον ΟΑΣΘ”

Η ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς καλά κρατεί. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ εξακολουθούν να είναι σε επίσχεση εργασίας, η διοίκηση αδυνατεί να τους αποπληρώσει τα οφειλόμενα και ο αρμόδιος υπουργός ανακοινώνει ότι θα στήσει δημόσιο φορέα. Προς τοα παρών οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των όμορων δήμων συνεχίζουν εδώ και οκτώ ημέρες να μην βλέπουν λεωφορεία στους δρόμους.

Θέση για το ζήτημα του ΟΑΣΘ πήρε με δήλωση του ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν οι λεονταρισμοί στην πλάτη των πολιτών. Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Η Θεσσαλονίκη έχει γραφείο Πρωθυπουργού, αλλά δεν έχει λεωφορεία. Οι πολίτες είναι όμηροι των ιδεοληψιών του κ. Σπίρτζη που ονειρεύεται να κρατικοποιήσει τον ΟΑΣΘ, κόντρα στις απόψεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων της πόλης αλλά και της Ε.Ε. που ζητά την απελευθέρωση των συγκοινωνιών. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΑΣΘ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το μοντέλο του επιδοτούμενου μονοπωλίου έφτασε στο τέλος του. Οι νέες συγκοινωνίες απαιτούν ισχυρή εποπτική αρχή, διαγωνισμό για την ανάδειξη των φορέων μεταφοράς και αναδιάρθρωση του ΟΑΣΘ. Όλα αυτά θέλουν σχέδιο και συνεργασία. Όχι εκατέρωθεν λεονταρισμούς στην πλάτη των πολιτών».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα