«Πουλάμε τον ΟΣΕ ακόμα και με ένα ευρώ»

 Διατεθειμένος να πει «ναι» σε πώληση του ΟΣΕ είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με στελέχη του Σίτι στο Λονδίνο, στους οποίους και εξέφρασε τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα αποκλείει τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Ενέργειας, ενώ αναφερόμενος στον ΟΣΕ διευκρίνισε ότι ως ζημιογόνο θα τον πουλούσε και έναντι ενός ευρώ, με την προϋπόθεση πως οι επενδυτές θα δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για έργα.

Συγκεκριμένα, και όπως ανέφεραν οι ανταποκριτές του ΣΚΑΪ και του ΑΝΤ1 από το Λονδίνο, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Δεν είμαστε δογματικοί».

Η στάση πάντως που κράτησαν αρκετά από τα στελέχη του Σίτι που παραβρέθηκαν στη συνάντηση χαρακτηρίστηκε «επιφυλακτική». Μάλιστα, κάποιοι φέρονται να απέρριψαν τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη, σχολιάζοντας ότι δύσκολα θα γίνονταν αποδεκτές από τους εταίρους και πιστωτές, ενώ κάποιοι άλλοι δέχθηκαν με «ανακούφιση» πως η κυβέρνηση πιέζει για την αναδιάρθρωση χρεών προς τους επίσημους και όχι τους ιδιώτες πιστωτές.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα