Που είναι ο Πέτρος Μάνταλος;

 

Η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει μόνο ένα αγωνιστικό πρόβλημα, έχει δεκάδες, κάποια που φαίνονται με γυμνό μάτι και κάποια ανεξερεύνητα. Αυτό που μπορεί να διακρίνει ο καθείς έχει να κάνει με τον αρχηγό της και την απογοητευτική παρουσία του εντός του γηπέδου.

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι θαυμάσιος παίκτης, μπορεί να ντριμπλάρει τον οποιονδήποτε, να τρέξει με την μπάλα, να σερβίρει και να εκτελέσει και να πάρει πάνω του τις στατικές φάσεις. Φέτος, όμως, αστοχεί σε κρίσιμα πέναλτι, δεν πετυχαίνει γκολ από στημένες φάσεις, ούτε δημιουργεί, δεν απειλεί με μακρινά σουτ ή με κάθετες πάσες μισό-γκολ, χάνει ευκαιρίες που δεν χάνονται και μόνο ηγέτης δεν είναι για την ΑΕΚ που έχει ανάγκη τον παίκτη που θα την σηκώσει στις πλάτες του.

Ο απογοητευτικός φέτος Πέτρος Μάνταλος αν κρυφτεί πίσω από τη δικαιολογία ότι παίζει σε λάθος θέση θα είναι δείγμα αντι-ηγετικής συμπεριφοράς. Όταν στη Βέροια, αλλά και στην Τρίπολη, ένα μέτρο πίσω από την εστία, καταφέρνει και αστοχεί, όταν με τα Γιάννινα στο κρίσιμο πέναλτι αστοχεί, όταν σε 15 παιχνίδια φέτος έχει κάνει τη διαφορά σε ένα ή δύο, τότε δεν είναι ο παίκτης που όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ ονειρεύονταν.

Στη Football League πριν τον τραυματισμό ήταν θαυμάσιος, στην Super League ανά την επιστροφή του δεν ήταν κακός και μετά τα μισά του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου ήταν πολύ καλός, αλλά φέτος απογοητεύει και σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για την άστατη αγωνιστική εικόνα της Ένωσης. Θα συνέλθει άραγε; Αν ο ίδιος πιστεύει ότι αποτελεί δικαιολογία η θέση στην οποία παίζει, τότε είναι δύο φορές απαράδεκτος. Ο Μάνταλος βρέθηκε ένα μέτρο φάτσα με το τέρμα στην Τρίπολη και φέρθηκε λες και έπαιζε σε σχολικό πρωτάθλημα, σούταρε βεβιασμένα πάνω στον τερματοφύλακας. Έτσι δε φέρεται ο αρχηγός της ΑΕΚ, αλλά ένας παίκτης της σειράς…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα