Που το πάει ο Γιώργος;

 

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου είτε αυτές αφορούν το εσωκομματικό σκηνικό που διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ είτε την γενικότερη πολιτική κατάσταση.

Μετά τις διαρροές περί «επιστροφής» του, ο κ. Παπανδρέου βάλλει κατά του κ. Βενιζέλου αλλά και κατά του κ. Σαμαρά με πολιτικές τοποθετήσεις. «Υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης του και το κόμμα του» υποστηρίζουν κάποιοι από τους συνεργάτες του ενώ άλλοι απλά δηλώνουν άγνοια για τις προθέσεις του.
Αν και στις εισηγήσεις που δέχεται συμπεριλαμβάνεται και μία για την σύσταση νέου πολιτικού φορέα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να μπει σε αυτό το παιχνίδι. Γνωρίζει καλά πως το ποσοστό που θα συγκέντρωνε δεν θα ήταν εκείνο που θα επιθυμούσε ενώ το κόστος για ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο.
Αντί αυτού φαίνεται πρόθυμος να περιμένει για την κατάλληλη στιγμή ώστε ως από μηχανής θεός να εγγυηθεί την ενότητα των πασοκογενών κομμάτων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, αν και διαφωνούσε μαζί του, ούτε που είχε διανοηθεί να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου. Αλλά ακόμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος, το πιθανότερο είναι να δει με άλλο μάτι ένα ΠΑΣΟΚ που θα βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του πρώην πρωθυπουργού, τουλάχιστον σε επίπεδο συνεργασίας.
Το σίγουρο, σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι πως ο κ. Παπανδρέου έχει βαρεθεί να δέχεται τα πυρά του πολιτικού συστήματος για τις επιλογές που είχε κάνει. «Επιμένουν να τον κατηγορούν για όσα σήμερα εκείνοι υλοποιούν. Αν διαφωνούν ας αλλάξουν πολιτική για να το αποδείξουν στην πράξη» σημειώνουν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι και από το γεγονός, όπως λένε, ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με αδιαφάνεια.
Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο δεν προτίθεται να μπει σε ευθεία αντιπαράθεση. Είναι άλλωστε βέβαιος ότι ο διάδοχός του έχει υπογράψει την πολιτική του καταδίκη μέσα από τις επιλογές του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα