Που το πάνε τα «κίτρινα υποβρύχια»;

Όταν παίζει η Βιγιαρεάλ, η πόλη αδειάζει. Αυτό οφείλεται σε ένα και μόνο γεγονός. Το γήπεδο της ομάδας έχει χωρητικότητα… το μισό πληθυσμό της πόλης. Ή καλύτερα της… κωμόπολης, για τα δεδομένα της Ισπανίας!

Η ομάδα που είναι γνωστή με το προσωνύμιο «κίτρινα υποβρύχια» παραλίγο να γράψει ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι το 2006 όταν για ένα χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Άρσεναλ έχασε το εισιτήριο για τον τελικού του Champions League. Κατά καιρούς έχει κάνει εξαιρετικές χρονιές στην Primera Division αφήνοντας πίσω της ισπανικά μεγαθήρια. Φέτος, όμως –αν και είναι ακόμη αρχή – δείχνει ικανή για το κάτι παραπάνω. Μετά από έξι αγωνιστικές είναι πρώτη και αήττητη με 16 βαθμούς κι αν στο τέλος δεν πάρει το πρωτάθλημα, σίγουρα έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι της έκανε καλό η επανεκκίνηση του 2011, όταν και υποβιβάστηκε στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν και αυτό διότι επανήλθε δριμύτερη και πέρσι κατάφερε να επιστρέψει και στο Europa League. Άλλωστε, μιλάμε για μία ομάδα που μέχρι το 2005 δεν ήξερε τι θα πει ευρωπαϊκή συμμετοχή. Ξαναλέμε, μιλάμε για μία πολύ μικρή πόλη, 50.000 κατοίκων!

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να μείνει εκεί ψηλά στην ισπανική βαθμολογία και να παρενοχλεί διαρκώς την Μπάρτσα και τη Ρεάλ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα