Πούτιν: “Η ρωσοφοβία είναι αντιπαραγωγική”

Στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα την «αντιπαραγωγική ρωσοφοβία, η οποία όμως δεν θα κρατήσει για πάντα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αυτή η «ρωσοφοβία», σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, συνδέεται με την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου, κυρίως χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας, που δεν αρέσει σε κάποιους οι οποίοι επιβάλλουν στη Μόσχα «οικονομικούς περιορισμούς, το αποτέλεσμα των οποίων είναι εντελώς μηδαμινό».

Ο πρόεδρος Πούτιν απέρριψε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γαλλία: «Είμαι πεπεισμένος πως κανείς χάκερ δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών σε μία χώρα».

«Οι χάκερ μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε χώρα. Αν είναι πατριώτες, θα συμβάλουν σε αυτό που είναι επωφελές για τη Ρωσία», προσέθεσε διευκρινίζοντας ωστόσο: «Ως κράτος δεν υποστηρίζουμε αυτό το είδος των επιχειρήσεων και δεν προτιθέμεθα να το κάνουμε στο μέλλον. Αντίθετα θα το καταπολεμήσουμε».

Ο πρόεδρος Πούτιν, που μιλούσε σε επικεφαλής διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, κατήγγειλε επίσης «ένα νέο σπιράλ στην κούρσα των εξοπλισμών» στην Ευρώπη και στην Άπω Ανατολή.

«Η επέκταση του στρατιωτικού δυναμικού μας, δεν είναι πρωτοβουλία της Ρωσίας. Όταν οι βάσεις του ΝΑΤΟ πλησιάζουν (τα σύνορά μας), θα πρέπει να μείνουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα; Όχι, αυτό δεν θα περάσει έτσι», είπε.

«Είναι το ίδιο πράγμα και στην Άπω Ανατολή: ένα αεροπλανοφόρο φθάνει στην περιοχή, στη συνέχεια ένα δεύτερο, τοποθετείται ένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων… Αυτό καταστρέφει την παγκόσμια ισορροπία. Και σωπαίνετε, ο κόσμος σωπαίνει. Κανείς δεν μας ακούει», συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα