Πούτιν: Σύμβολο μιας εποχής της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας ο Κάστρο

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του εμβληματικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο και οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκαν στο χαμό του.

Ο Ρώσος πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στον Φιδέλ Κάστρο, χαρακτηρίζοντας τον κουβανό ηγέτη “σύμβολο μιας εποχής”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

“Αυτός ο διακεκριμένος πολιτικός άνδρας θεωρείται δικαίως σύμβολο μιας εποχής της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας”, δήλωσε ο Πούτιν σε μήνυμά του προς τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, προσθέτοντας πως ο Φιδέλ Κάστρο ήταν ένας “ειλικρινής και πιστός φίλος” της Ρωσίας.

Τι είπε ο Ολάντ

Ο Κάστρο “ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση, στις ελπίδες που δημιούργησε και τις διαψεύσεις που προκάλεσε”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ολάντ. μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κουβανού ηγέτη”Παράγοντας του Ψυχρού Πολέμου, εκπροσωπούσε για τους Κουβανούς την υπερηφάνεια της απόρριψης της εξωτερικής κυριαρχίας”.

Δηλώσεις των Προέδρων του Μεξικού και  της Βενεζουέλας 

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, χαρακτήρισε τον Φιδέλ Κάστρο ως “ένα μεγάλο φίλο του Μεξικού,” ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, τον χαρακτήρισε ως έναν “αιώνιο σύντροφο,” μεταδίδει το BBC

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ότι: “Οι επαναστάτες του κόσμου, πρέπει ν’ ακολουθήσουν την κληρονομιά του.”

Γκορμπατσόφ: Ο Φιδέλ ύψωσε το ανάστημά του κι ενδυνάμωσε τη χώρα του

Ο πρώην Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε: “Ο Φιδέλ ύψωσε το ανάστημά του κι ενδυνάμωσε τη χώρα του, στη διάρκεια του πιο σκληρού αμερικανικού αποκλεισμού κι ενώ ασκούνταν κολοσσιαίες πιέσεις, πάνω του,” σύμφωνα με το BBC.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα