Πράνιτς: «Έχουμε κάτι περισσότερο από τους άλλους…»

Σίγουρος για την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού έναντι των αντιπάλων του στη διαδικασία των play off εμφανίστηκε ο Ντάνιελ Πράνιτς, λέγοντας πως η ομάδα του θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα…

«Φυσικά και είναι καλύτερο το δεύτερο μισό της σεζόν, γιατί στην αρχή ήταν μια νέα ομάδα και ήταν όλα καινούργια για όλους μας. Αρχίσαμε να μαθαίνουμε, είχαμε πολλούς νέους παίκτες και δεν ήταν τόσο εύκολο, ωστόσο στον δεύτερο γύρο παίξαμε πάρα πολύ καλά. Πλέον γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας και είναι πολύ πιο εύκολο να παίξεις, όταν γνωρίζεις πως σκέφτεται ο συμπαίκτης σου. Όπως είπα, είναι πολύ πιο εύκολο και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Αν άρχιζε τώρα η σεζόν, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για εμάς, ωστόσο πρέπει να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μετά να προετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν, όπου περιμένω ότι θα είμαστε πραγματικά δυνατοί και ότι θα παλέψουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αρέσει σε όλους τους να μαθαίνουν, να βελτιώνονται και είναι όμορφο να δουλεύεις με νέα παιδιά. Είμαστε λίγοι έμπειροι παίκτες και προσπαθούμε να τους διδάξουμε κάποια πράγματα και να ηγηθούμε στο γήπεδο. Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά σε αυτό το κομμάτι και ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, το δείξαμε και στο γήπεδο. Επίσης νομίζω πως οι οπαδοί μας το αναγνωρίζουν και μας στηρίζουν σε όλη τη σεζόν. Νομίζω ότι κάνουμε καλή δουλειά και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά στο τέλος της χρονιάς.

Αν δεις τον τρόπο παιχνιδιού μας, τότε θα έλεγα ναι. Κατά τη γνώμη μου, είμαστε το φαβορί στα play off, γιατί όταν βλέπω τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο, είναι καλές ομάδες, όμως έχουμε κάτι περισσότερο από αυτό που έχουν. Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς και αν είμαστε δυνατοί πνευματικά και έχουμε την νοοτροπία που είχαμε στον δεύτερο γύρο της σεζόν, τότε δεν φοβάμαι τίποτα και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε την δεύτερη θέση.

Κάθε παιχνίδι για μένα είναι κάτι καινούργιο. Και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να αποδεικνύεις στο γήπεδο ποιος είσαι… Πρέπει να σκεφτούμε έτσι. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι παίκτες. Επίσης πρέπει να μείνουμε βαθμολογικά κοντά στον ΠΑΟΚ, κάτι εξίσου σημαντικό πριν από τα play off. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε, γιατί όταν νικάς δεν χάνεις την αυτοπεποίθηση σου και με αυτόν τον τρόπο θα πάμε πιο δυνατά στα play off. Είναι πραγματικά σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να βρούμε κίνητρο και να κερδίσουμε τα τελευταία δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Θα είναι το καλύτερο για όλους στην ομάδα.

Στην αρχή ήταν δύσκολα για μένα, καθώς δεν έκανα προετοιμασία και προσπάθησα να φτάσω στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ήμουν σε πραγματικά καλή κατάσταση και μετά ήμουν λίγο άτυχος, γιατί αρρώστησα και έχασα λίγη δύναμη. Τώρα προσπαθώ να επανέλθω, είμαι σε καλό δρόμο και νομίζω ότι στα play off θα είμαι όπως πριν. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα και θέλω να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος.

Φυσικά όταν νιώθεις εμπιστοσύνη, τότε όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Όταν ο προπονητής σε πιστεύει, είναι εύκολο να παίξεις, γιατί αισθάνεσαι δυνατός στο γήπεδο και αυτό συνέβη και σε εμένα. Απλά ελπίζω να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη στην ομάδα, στον προπονητή και τους οπαδούς μας, γιατί από την αρχή με εμπιστεύονται και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και ελπίζω στο τέλος να είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα