«Πράσινο» από την UEFA για Λειψία και Σάλτσμπουργκ στο Τσάμπιονς Λιγκ

H RB Λειψία και η Σάλτσμπουργκ θα αγωνιστούν κανονικά στο Τσάμπιονς Λίγκ της νέας σεζόν, καθώς πήραν έγκριση απ’ το δικαστικό τμήμα του σώματος οικονομικού ελέγχου συλλόγων της UEFA.

Οι πληροφορίες ήθελαν τις δύο ομάδες να ανήκουν σε θυγατρικές εταιρείες της Red Bull, κάτι που απαγορεύει η UEFA μέσω του καταστατικού της. Σύμφωνα με το άρθρο 5, δύο ομάδες που βρίσκονται υπό το ίδιο ή παρόμοιο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν μπορούν να συμμετέχουν στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Παρ’ όλα αυτά, οι ιθύνοντες των δύο συλλόγων συναντήθηκαν σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα την περασμένη Παρασκευή (16/06) με αξιωματούχους της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας και απέδειξαν πως δεν έχουν καμία σχέση σε διοικητικό επίπεδο, ούσες δύο εντελώς διαφορετικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η Λειψία ανήκει κατά 99% στην εταιρεία Red Bull, ενώ αντίθετα, όπως υποστήριξαν οι διοικούντες τη Σάλτσμπουργκ, η μοναδική σχέση με την εταιρεία ενεργειακών ποτών αφορά σε χορηγική συμφωνία. Καθοριστικό ρόλο προκειμένου να δοθεί το “ΟΚ” απ’ την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έπαιξε το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αλλαγές στη διοίκηση της Red Bull, με αποκορύφωμα την απομάκρυνση του Όλιβερ Μίντσλαφ απ’ τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Λειψίας.

Βέβαια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA, οι δύο ομάδες θα βρίσκονται επί επιτήρηση, καθώς θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα προκύψουν ζητήματα ακεραιότητας στο μέλλον. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γνωστοποίησε πως οι ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να ασκήσουν έφεση στο CAS κατά της πρωτόδικης απόφασης μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σάλτσμπουργκ θα ξεκινήσει την προσπάθειά της απ’ τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ η Λειψία έχει προκριθεί απευθείας στους ομίλους τη κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα