“Πράσινο φως” για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ανάβει ο Έτινγκερ

“Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα», λέει ο Γκίντερ Έτινγκερ για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και σε ερώτηση για την έξοδο στις αγορές, ο επίτροπος Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαντά: «Εγώ λέω, δοκιμάστε το. Η Ελλάδα είναι σε τροχιά επιστροφής και υπάρχει και μια διαδικασία προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δοκιμάστε το, όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα», αναφέρει κατά λέξη.

Ο Γκ. Έτινγκερ λέει και άλλα όμως για τη χώρα μας και την προσπάθεια που γίνεται: «Υπάρχουν σημάδια ότι η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο αξιόπιστη. Τα τελευταία 5-6-7 χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις και το Κοινοβούλιο έκαναν πολλά. Έχει αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, αλλά αυτή η διαδικασία είναι μακρά. Πρώτα γίνονται οι μεταρρυθμίσεις, μετά ακολουθούν οι επενδύσεις και μετά η ανάπτυξη. Όπως σας είπα, θα υπάρξει ένα προστατευτικό πλαίσιο της Ένωσης». Και, εν κατακλείδι, «τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο επίτροπος διαπιστώνει «διάθεση για την εξεύρεση λύσεων σε κοινά προβλήματα». Ταυτοχρόνως, ο Γκ. Έτινγκερ αναφέρεται στις αλλαγές στην οικονομική πολιτική της Ε.Ε. που θα επιφέρει το Brexit σε διάφορους τομείς της Κοινοτικής πολιτικής, για παράδειγμα και στη χρηματοδότηση της συμφωνίας Τουρκίας –Ε,Ε., όπως ο ίδιος αναφέρει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα