«Πράσινο φως» για την έναρξη των μαθημάτων στο ΕΚΠΑ

Απόφαση για δύο νέες 24ωρες απεργίες έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας, πάντως, ότι αυτή η απεργία δεν θα περιφρουρηθεί και πως η πρόσβαση στο ίδρυμα θα είναι απολύτως ελεύθερη για τους συναδέλφους τους που θα θέλουν να εργαστούν, καθώς και για διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Η απόφαση αυτή ανάβει ουσιαστικά το «πράσινο φως» στην έναρξη των μαθημάτων στο ΕΚΠΑ από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που είχε επιλέξει και η Σύγκλητος για την έναρξη των μαθημάτων.

Η απόφαση για νέα απεργία λήφθηκε σε σημερινή γενική συνέλευση στην οποία πάντως η συμμετοχή ήταν μικρή. Χθες το ΔΣ του συλλόγου είχε ανακοινώσει τη λήξη της απεργίας, ενημερώνοντας τα μέλη του ότι δεν θα τους προσέφερε κάλυψη σε περίπτωση που απείχαν από τα απεργιακά τους καθήκοντα.

Η απόφαση του προεδρείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της απεργιακής επιτροπής, η οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητά του για να προχωρήσει τελικά μονομερώς στην καθαίρεσή του.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν ξεκινήσει ήδη μαθήματα στις σχολές Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Γυμναστικής Ακαδημίας, ενώ υπό κατάληψη τελούσε η Νομική που όμως λήγει τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα