“Πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η βίαιη φτωχοποίηση εργαζομένων και συνταξιούχων

Κι άλλα οριζόντια μέτρα στο πολυνομοσχέδιο βλέπει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς και την κοινωνία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οπως αναφέρει, “το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα υπερφορολόγησης και αλλαγές στο ασφαλιστικό που πλήττουν για άλλη μία φορά τα ίδια φορολογικά και ασφαλιστικά υποζύγια μισθωτούς και συνταξιούχους. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει για άλλη μία φορά οριζόντια μέτρα. Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Η χώρα έχει ανάγκη μία συνολική προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο ένα φορολογικό σύστημα σταθερό και κοινωνικά δίκαιο. Πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η βίαιη φτωχοποίηση των ανθρώπων της εργασίας και των συνταξιούχων. Όσον αφορά τη φοροδιαφυγή είναι απαραίτητο να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις για την πάταξη της.

Η χώρα χρειάζεται άμεσα μία προοδευτική πολιτική που αφενός θα την κρατάει στο ευρώ και αφετέρου μέσω ενός νέου εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, που είναι και το μόνο ουσιαστικό ισοδύναμο, θα αναδιανέμει με δίκαιο τρόπο τον παραγόμενο και όχι τον «δανειζόμενο» πλούτο”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα