Πρέπει να σπριντάρει για να προλάβει την Ευρώπη

Ο  Μανόλο Χιμένεθ έστησε τη γραμμή της άμυνάς του αρκετά ψηλά στο παιχνίδι της Ξάνθης με αποτέλεσμα μία βαθιά μπαλιά στο πρώτο πεντάλεπτο να υποχρεώσει τον Γκάλο σε πονηρό φάουλ για να καλύψει το κενό και να γλιτώσει το γκολ. Ο διαιτητής, όμως, δεν ξεγελάστηκε και η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να παίξει με δέκα παίκτες, με αποτέλεσμα για δεύτερο σερί ματς να πάνε στράφι τα σχέδια του Ισπανού τεχνικού.

Αν η Ένωση στη συνέχεια του πρωταθλήματος αποκτήσει μία νοοτροπία ανωτερότητας απέναντι στις ομάδες που είναι στα μέτρα της, τότε ίσως καλύψει τη διαφορά και μπει στα Play off, αλλά στην Ξάνθη έχασε την ευκαιρία να καλύψει χαμένο έδαφος. Βέβαια, την έχασε επειδή ο προπονητής ήθελε να μπει επιθετικά. Αν έμπαινε αμυντικά και ερχόταν το ματς 0-0, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, αλλά η ΑΕΚ θα είχε παίξει πάλι σαν μικρή ομάδα.

Το ζητούμενο είναι να μάθουν οι παίκτες του Δικεφάλου να παίζουν τόσο ψηλά και να ανταποκρίνονται σε αυτή τη φιλοσοφία και εδώ που τα λέμε δεν είναι εύκολο το έργο του Χιμένεθ, δηλαδή και να βελτιώσει την ψυχολογία και να διορθώσει τη νοοτροπία και να φτιάξει την αμυντική τακτική. Πάντως, στα τρία του παιχνίδια δείχνει βελτιωμένη και στους τρεις τομείς.

Βελτίωση πραγματική δεν υπάρχει στην επίθεση, όπου η ΑΕΚ του Χιμένεθ σκοράρει ένα γκολ ανά μέσο όρο, αλλά ο Αραούχο θεωρητικά θα δώσει ανάσα σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να τη δώσει, διότι αν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ πάρουν τα ματς που χρωστούν, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει πραγματικά να καλύψουν μεγάλη διαφορά για να βγουν στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στα δύο επόμενα ματς τους ουραγούς του πρωταθλήματος, τη Βέροια και τον Ηρακλή και είναι υποχρεωμένη να πάρει τα ματς αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της, ενώ τα προβλήματα για τον Χιμένεθ είναι πολλά, αφού Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας και Μεληκιώτης είναι άρρωστοι με ίωση και πυρετό.

Τέλος, τεράστια είναι η ικανοποίηση στην ομάδα για τη συμπεριφορά του κόσμου, αφού πάνω από 1.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στην Ξάνθη, ταξιδεύοντας και από την Αθήνα – παρά τα μπλόκα – οι οποίοι αποθέωσαν τους παίκτες και τον προπονητή μετά το ματς και είχαν υποδειγματική παρουσία στο 90λεπτο, σε ένα γήπεδο που πριν από μερικές εβδομάδες οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν σαφώς λιγότεροι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα