Πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο από Σεπτέμβριο

Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο, θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους. Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο».

Ο ίδιος ανακοίνωσε, εξάλλου, πως μετά από το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Στην ίδια συνέντευξή του στο «Star» ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει ποιές ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης.

Αναφορικώς με τον νέο τρόπο επιλογής τον προϊσταμένων στο Δημόσιο, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως μέσω αυτού θα υπάρξει μία «νέα ηγεσία» στο Δημόσιο, ενώ άφησε ανοικτό να υπάρξει και συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα μελλοντικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά, τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα».

Για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα, ενώ για τις απολύσεις ανέφερε ότι πέρα από τις απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων του 2014, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με διαθεσιμότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα