Προάγγελος αποχώρησης Ουζουνίδη

«Σκληρές» δηλώσεις -στην κάμερα της Nova – από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο 50άρης τεχνικός, ουσιαστικά, προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. Παρά τη στήριξη των ποδοσφαιριστών. Αφού, διαφωνεί κατηγορηματικά με το νέο «πράσινο» μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε «πλάνο διάλυσης». Όταν ρωτήθηκε αν θα είναι στον πάγκο το Σάββατο, απάντησε: «Θα το δούμε»…

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Εβρίτης τεχνικός: «Από τις 21 Σεπτεμβρίου έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι που έχουμε μείνει, εργαζόμαστε σοβαρά με τα λάθη μας και τα καλά μας. Δυστυχώς, για εμάς κάθε εβδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες, ήταν το αποκορύφωμα μιας ξαφνικής αλλαγής, ένα νέο πλάνο, το κόστος έχει ήδη πέσει κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ μικτά και χθες μάθαμε ότι πρέπει να πέσει ακόμα 1,5 εκατ. ευρώ. Οπότε, πρέπει να γίνουν και άλλες αποχωρήσεις, είτε του τιμ, είτε παίκτες. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα και ποσά. Είναι ένα τεράστιο μέγεθος που πρέπει να το κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο.

Τώρα, πάει να γίνει πολύ βίαια όλο αυτό. Εγώ διαφωνώ, δεν το θεωρώ πλάνο σωτηρίας, αλλά διάλυσης της ομάδας. Στο τέλος της ημέρας αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν είμαι εγώ, ο κ. Διαμαντόπουλος. Υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, οι σύμβουλοί τους. Όπως τις έπαιρναν μέχρι τώρα, είναι στιγμή να πάρουν άλλη μια».

Αν περιμένει αλλαγή της απόφασης: «Σας είπα. Λίγο-πολύ, είναι γνωστά. Σας είπα ήδη ότι το κόστος της ομάδας με αυτά που είχαμε πει ότι θα φύγουν κάποιοι παίκτες, έχει μειωθεί. Διαφωνώ με αυτό το πλάνο. Δεν είναι πλάνο σωτηρίας. Αυτή είναι η δική μου η γνώμη και η άποψη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια κόλλα χαρτί με ποσά. Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν Παναθηναϊκός, αλλά κάτι που προσπαθούσαμε να κρατήσουμε. Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις».

Στον πάγκο θα είστε το Σάββατο; «Θα το δούμε. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού, γιατί να μην είμαι».

Μπορεί να σας εξωθούν σε παραίτηση με αυτή την απόφαση; «Έχουν πάρει πολλές αποφάσεις, ας πάρουν άλλη μια».

Αν θα υπάρξει ενίσχυση: «Μας είπαν ότι μπορείτε να πάρετε παίκτες που να δώσουμε τώρα 30.000, 40.000 και του χρόνου να φτάνει στις 100.000, 150.000 ευρώ».

Τι γίνεται με το αγωνιστικό κομμάτι: «Πλέον το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όλα είναι σε σχέση με νούμερα. Η δική μου δουλειά είναι με αυτούς που έχω με αυτούς δουλεύω».

Αν υπάρχει ομάδα να αγωνιστεί με τον Απόλλωνα: «Ναι, υπάρχει. Έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε σε έναν παίκτη την Πέμπτη πρέπει να βρεις ομάδα να φύγεις και το Σάββατο να του λέμε πρέπει να μπεις τα δώσεις όλα. Εγώ θα μιλήσω και στα παιδιά για το πλάνο που μου έχει ζητηθεί και θα δούμε».

Αν εμφανίζεται προβληματισμένος στους παίκτες: «Στους παίκτες μου, τους λέω την αλήθεια και όπως είναι η κατάσταση. Δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο».

Ποιους υπολογίζει, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα: «Ο Όσκαρ θα φύγει, αλλά πιθανόν θα παίξει. Για τους άλλους δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί μέχρι το βράδυ να παρουσιαστεί κάτι άλλο».

Αν υπάρχει ενδεχόμενο να είναι κάτι προσωπικό εναντίον του: «Δεν ξέρω, ρωτήστε τους ίδιους. Εμείς είμαστε εργαζόμενοι, άλλοι είναι τα αφεντικά, έχουν πάρεις τόσες αποφάσεις».

Αν υπάρχει ομόνοια και συνεργασία: «Από τη μια υπάρχει ένα χαρτί με κάτι νούμερα κι από την άλλη το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, πολύ πιο πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ξανά και θα πάει εκεί που πρέπει».

Με τον Χίλιεμαρκ τι έγινε έτσι ξαφνικά; «Δεν είναι τόσο ξαφνικό. Για αυτό είχα πει μετά την Κυριακή να δούμε ποιους θα έχουμε. Από τις 21 Σεπτεμβρίου αυτά που έχουμε δει, είναι απίστευτα. Ο Όσκαρ θεωρεί ότι είναι καλύτερο να φύγει από την ομάδα».

Για τους Μολέντο και Βιγιαφάνιες: «Ο Λούκας είναι ένας παίκτης που έχει παρουσιάσει βελτίωση. Από τη στιγμή που του ήρθε μια πολύ καλή πρόταση, επιλέγει να φύγει. Αν θυμάστε και αυτός είπε σε κάποιες δηλώσεις “πείτε μου ένα λόγο για να μπορέσω να μείνω”. Ο Λούκας, ο Μολέντο, ο Λουντ ήταν παιδιά που δεν είχαν συμβόλαια ανάλογα με την αξία τους και στόχος μου ήταν μετά τις αποχωρήσεις να κάνουμε συζητήσεις για ανανέωση, αλλά πως να γίνουν αυτά;»

Τι θα γίνει με τον Κουρμπέλη: «Είναι ένας παίκτης που η αξία του στο χρηματιστήριο είναι υψηλή. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να φέρει πολλά χρήματα στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μπορεί ο ποδοσφαιριστής να μην θέλει να φύγει. Και σε αυτά εγώ λέω αν συμφωνώ ή όχι».

Για τους παίκτες από τον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω κάτι. Δεν ασχολούμαι με όλα όπως βγαίνει προς τα έξω. Στο τέλος της ημέρας τις αποφάσεις δεν θα τις πάρω εγώ».

Την εικόνα των «πρασίνων» με την Κέρκυρα: «Και στα άλλα παιχνίδια τα τελευταία δεν ήταν κακή η ομάδα. Στον πρώτο γύρο είχαμε βάλει 11 γκολ και στα τρία πρώτα του δεύτερου έχουμε πετύχει οκτώ γκολ. Αξίζαμε καλύτερα αποτελέσματα. Πληρώναμε κάποιες επιπολαιότητες. Στο τελευταίο ματς βγάλαμε πράγματα που έχουμε τις δυνατότητες. Για μένα βέβαια τη μια είναι έτσι, την άλλη άσχημα. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό να το χειριστείς. Άνθρωποι είναι δεν είναι απλά ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο να βλέπουν κάποιον καλό συμπαίκτη τους να αποχωρεί. Είναι και ψυχολογικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα