Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, 3-1 την Έστερσουντ

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με 3-1 την Έστερσουντ στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης (17/8) για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Στο ντεμπούτο του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο οι «ασπρόμαυροι» ήταν αρνητικοί για 55 λεπτά, ωστόσο αφυπνίστηκαν εν συνεχεία και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στη δίκαιη νίκη, που λογικά θα τους φέρει στην επίτευξη του στόχου.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και με τους Σουηδούς να παρατάσσονται με διπλή άμυνα ζώνης, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του παιχνιδιού των «ασπρόμαυρων».

Ο Μπίσεσβαρ, που είχε οργανωτικά καθήκοντα, προσπαθούσε να «τρυπήσει» τα μετόπισθεν των Σκανδιναβών, με Μακ και Κάμπος να είναι καλά κλεισμένοι στα άκρα της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, αγκομαχούσαν για να φανούν απειλητικοί, για να έρθει και το τραγικό λάθος από Ρέι και Λέοβατς στο 20′, να καταλογιστεί το πέναλτι υπέρ του Άιες και ο Νούρι ένα λεπτό αργότερα «πάγωσε» την Τούμπα με την εύστοχη εκτέλεσή του.

Για κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά οι Θεσσαλονικείς ήταν παντελώς άναρχοι αγωνιστικά, δείγμα του πολύ μεγάλου εκνευρισμού που έφερε το απρόσμενο 0-1, για να δώσει τελικά τη λύση ο Λέο Μάτος στο 38′, φέρνοντας το ματς στα ίσα με υπέροχη κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Τσίμιροτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν νωθρός στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά σταδιακά ανέβασε «στροφές» και σίγουρα ρόλο έπαιξε η κούραση που έβγαλε η Έστερσουντ από την ασυνήθιστη γι’ αυτήν ζέστη.

Ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Σάκχοφ και έριξε στο παιχνίδι τον Πέλκα, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του και όσο περνούσαν τα λεπτά οι Θεσσαλονικείς απλά έπρατταν το αυτονόητο, έγιναν δηλαδή πολύ επιθετικοί, έφταναν πιο εύκολα πλέον στα αντίπαλα καρέ και το 2-1 ήταν ζήτημα χρόνου.

Εντέλει, ο Πρίγιοβιτς «χτύπησε» δις, αρχικά στο 77′ με κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Κάμπος, για να αξιοποιήσει στο 88′ το πέναλτι που κέρδισε ο Ενρίκε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ (63′ Πέλκας), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74′ Ενρίκε), Κάμπος, Μακ (81′ Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς.

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Μουκίμπι (71′ Μπέργκβιστ), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σεμά (71′ Γκέρο), Βίντγκρεν, Μπασιρού, Νούρι, Μενσά, Γκόντος (81′ Μπιόργκστρομ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα