Προβληματισμένη η μπασκετική κοινωνία του Παναθηναϊκού

Δύσκολα τα πράγματα στον Παναθηναϊκό Superfoods, όχι επειδή δεν έχει καλή ομάδα, αλλά επειδή το υπάρχον σύνολο του ΠΑΟ αρχίζει και απομακρύνεται από την «εποχή των αστέρων» και δημιουργεί μία καινούρια, στο δεύτερο ράφι δυναμικής.

Η «πράσινη» οικογένεια ανησυχεί, διότι υπάρχει έλλειψη ανθρώπων, βασικών ανθρώπων, όπως ενός σπουδαίου προπονητή, όπως ενός κορυφαίου καλαθοσφαιριστή με μακριά χέρια. Σαν οργανισμός δεν του λείπει τίποτα, κόσμος, «φανέλα», χρήματα υπάρχουν, ίσως και καλές μπασκετικές γνώσεις, αλλά το άθλημα γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό, κάθε δεκάλεπτο ενός σημαντικού αγώνα είναι και διαφορετική εξίσωση.

Οι Έλληνες παράγοντες υποχρεώνονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, η υπερφορολόγηση αδικεί τις προσπάθειες των ελληνικών ομάδων να συναγωνιστούν τις ρωσικές, τις ισπανικές, τις τούρκικες κι έτσι αναγκάζονται να στραφούν στο εγχώριο ταλέντο και στο καλοσχεδιασμένο μακροχρόνιο πλάνο. Ο Παναθηναϊκός, «ευρωπαϊκός οδοστρωτήρας» την προηγούμενη 20ετία, δυσκολεύεται να πάρει αυτή την απόφαση και να ξεκινήσει από το μηδέν ή έστω από μία καλή βάση και κάθε χρόνο κινείται σπασμωδικά στο παζάρι, με κινήσεις τύπου Τζεντίλε και σύνολο με «ταβάνι» την οκτάδα.

Ο Παναθηναϊκός θα μπει σε νέα πετυχημένη εποχή όταν παραδεχθεί ότι ξεκόλλησε από την προηγούμενη. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία άλλη ιστορία και σίγουρα κάποιες ισορροπίες θα αλλάξουν ανάλογα με την έκβαση, αλλά αυτό που «καίει» τον Παναθηναϊκό είναι ένα γενικότερο συντονιστικό πλάνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα