Προβοκάτσια στις τουρκικές φυλακές «στήνει» το καθεστώς Ερντογάν, μια μέρα πριν το δημοψήφισμα

Εξέγερση στις τουρκικές φυλακές στήνει παραμονές του δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις 16 Απριλίου το καθεστώς Ερντογάν. Θύτες και θύματα θα είναι οι κρατούμενοι αντικαθεστωτικοί, που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες και υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν σύμφωνα με την   εφημερίδα Yeni Safak.

Αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές κρατούνται 47.155 άνθρωποι κατηγορούμενοι ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν [αναλυτικά εδώ].

Και στο παρελθόν είχαν υπάρξει δημοσιεύματα στον ερντογανικό Τύπο που μιλούσαν για συνωμοσίες των φυλακισμένων με στόχο εξεγέρσεις και αποδράσεις, που είχαν καταγγελθεί από την αντικαθεστωτική αντιπολίτευση ως ψυχολογική προετοιμασία της κοινής γνώμης για αιματηρή επέμβαση στις φυλακές και σφαγή αντιφρονούντων.

Ο ημιπαράφρονας της Άγκυρας, που πολιτεύεται με τη μία προβοκάτσια πίσω από την άλλη, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει μια τέτοια εξέγερση όχι απλά για να «καθαρίσει» αντιπάλους του αλλά και για ψηφοθηρικούς λόγους, ώστε να πείσει την κοινή γνώμη της Τουρκίας για όλες τις συνωμοσίες που επικαλείται και να αποσπάσει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί για να ανακηρυχτεί σουλτάνος-πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα