Προγραμματίζουν το μέλλον

Το νέο πρόγραμμα προώθησης και προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, προσαρμοσμένο σε στρατηγική τριετίας, παρουσίασε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση για τη νέα επικοινωνιακή στρατηγική του ΕΟΤ. Την παρουσίαση του επικοινωνιακού σχεδιασμού πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.
Η κα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε το 2103 χρονιά επιτυχιών για τον ελληνικό τουρισμό, προσθέτοντας ότι σήμερα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και το 2014 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά, επικαλούμενη στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτά «Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 27,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2014, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 252 εκ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 194 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013».

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι το νέο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό είναι προσαρμοσμένο στις συνήθειες των τουριστών, τα κριτήρια επιλογής προορισμού, τον τρόπο που αναζητούν πληροφόρηση οι επισκέπτες, τα κανάλια μέσα από τα οποία αγοράζουν υπηρεσίες και οργανώνουν το ταξίδι τους.

Η κα Κεφαλογιαννη ανέφερε ότι για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, τόσο το υπουργείο όσο και ο ΕΟΤ αξιοποιούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το διαδίκτυο και τα εργαλεία της ψηφιακής και κινητής τεχνολογίας.

«Το trip advisor και το expedia, είναι σημαντικοί μας σύμμαχοι στην προσπάθεια μας να έχουμε σταθερή και σοβαρή παρουσία στο διαδίκτυο, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η επικοινωνία μας εξελίσσεται σε Ευρώπη, ΗΠΑ καθώς και στις νέες αγορές που στοχεύουμε». Σε αυτή τη προσπάθεια καταλυτικό ρόλο παίζει η διαδικτυακή πύλη του EOT, visitgreece.gr η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 8,5 εκατομμύρια χρηστών από όλο τον κόσμο.

Κάνοντας έναν απολογισμό για το έργο που έγινε τα τελευταία δυο χρόνια στο υπουργείο Τουρισμού, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι σε αυτό το διάστημα, με σκληρή δουλειά άλλαξε η τουριστική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και χτίσθηκαν σχέσεις εμπιστοσύνης με τις μεγάλες τουριστικές αγορές. Στο σημείο αυτό η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί (ΣΕΤΕ-ΞΕΕ- εργαζόμενοι) καταφέραμε την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού.

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η επιτυχία στον τουρισμό έχει αυξήσει τις υποχρεώσεις της χώρας έναντι των επισκεπτών της. «Έχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε οτιδήποτε ενδέχεται να καλλιεργήσει αρνητικές εντυπώσεις στην Ελλάδα». Και κάλεσε όλους τους φορείς του τουρισμού αλλά και την Τ.Α να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Οι καθαρές πόλεις, η πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, η ευγένια, η φροντίδα των ζώων, η υπεύθυνη οδήγηση η φιλοξενία, είναι προαπαιτούμενα για να εξακολουθήσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στον τουρισμό.

Στα σύγχρονα μέσα προώθησης του ελληνικού τουρισμού αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση του ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, τονίζοντας ότι το Διαδίκτυο- Τεχνολογία- Νέα Μέσα, συνιστούν «επανάσταση στην παγκόσμια τουριστική αγορά».

Επισήμανε αναλυτικά ποιες ενέργειες έχει κάνει ήδη ο ΕΟΤ και ποιες ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τις νέες αγορές (Κίνα, Βραζιλία, Ρωσία) για τις οποίες υπάρχει πλάνο ανάπτυξης. Τόνισε ότι η έμφαση που δίδεται στις νέες αγορές δεν σημαίνει ότι ατονούν οι προσπάθειες στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές που τροφοδοτούν με μεγάλο αριθμό επισκεπτών τη χώρα.

Τέλος ο γ.γ. του ΕΟΤ τόνισε: «Η συνέχιση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού είναι ευθύνη όλων. Αυτό προυποθέτει την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα όλων των συντελεστών του τουριστικού κλάδου».

Παρόντες στην εκδήλωση, που έγινε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ήταν οι γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης, και εκπρόσωποι φορέων της τουριστικής αγοράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα