Προειδοποίηση σοκ από ΗΠΑ – Χρονιά πολλών και μεγάλων σεισμών το 2018

Μια πρόβλεψη σοκ, έρχεται να ταράξει τα νερά και να μας βάλει όλους σε αναμονή με φόβο για το αναπόφευκτο. Σύμφωνα με δύο Αμερικανούς επιστήμονες, το 2018 όχι μόνο θα αυξηθούν σημαντικά οι σεισμοί αλλά όπως ισχυρίζονται, θα είναι και έντονοι.

Οι δύο Αμερικανοί γεωεπιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Κολοράντο και της Μοντάνα, βασίζουν τις προβλέψεις τους στην επιβράδυνση της ταχύτητας περιστροφής της γης. Οι συγκεκριμένοι ερευνητές, έχουν επίσης δημοσιεύσει στο περιοδικό «Geophysical Research Letters» και σύμφωνα την Guardian και το Science, ανέλυσαν τους σεισμούς άνω των επτά βαθμών, από το 1990 και μετά.

Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, βρήκαν χρονικές περιόδους(ανά 30ετία) με υψηλή συχνότητα σεισμών (25 εώς 30 τον χρόνο), έναντι 15 σεισμών που γίνονται συνήθως σε άλλες περιόδους. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπίλχαμ, «Η συσχέτιση είναι ξεκάθαρη. Η Γη μάς προσφέρει μια πενταετή προειδοποίηση για τους μελλοντικούς σεισμούς».

Οι επιστήμονες εξηγούν αυτήν την σεισμική δραστηριότητα, λόγω της επιβράδυνσης της γης. Με άλλα λόγια, ανακάλυψαν ότι όταν η κίνηση της γης επιβραδύνεται κατά διαστήματα, τότε ακολουθούν περίοδοι ισχυρών και πολλών σεισμών. Κάτι το οποίο όμως, δεν μπορούν να προβλέψουν είναι το που ακριβώς θα λάβουν μέρος ενώ το μόνο στοιχείο που δίνεται είναι το ότι θα «χτυπήσει» σε τροπικές περιοχές, κοντά στον ισημερινό της γης και αυτό γιατί ο πλανήτης περιστρέφεται με ταχύτητα 460 μέτρων.

Όπως λέει ο Μπίλχαμ, «Συνεπώς, του χρόνου θα πρέπει να δούμε μια σημαντική αύξηση στους αριθμούς των μεγάλων σεισμών. Φέτος τη βγάλαμε καθαρή. Μέχρι τώρα είχαμε μόνο έξι ισχυρούς σεισμούς. Όμως από το 2018 θα μπορούσαμε εύκολα να έχουμε 20 το χρόνο».

Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε, είναι η πρόβλεψη τους να μην βγει αληθινή.

Παρασκευή Μαρίτσα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα