“Προεκλογική η λογική της κυβέρνησης”

Για μια κυβέρνηση που κινείται με προκλογική λογική μίλησε ο Τέρενς Κουίκ στον Real fm.  Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  στις τουρκικές προκλήσεις και  την έξοδο από τα μνημόνια. 

«Στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, είπαμε, ότι δεν μπορούμε συνέχεια να υποχωρούμε, δεν μπορούμε συνέχεια να αντιμετωπίζουμε περίπου άφωνοι, τους Τούρκους. Αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος μέσα στη συνεδρίαση, είναι ότι ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της κυπριακής κυβέρνησης να συμπαρασταθούμε ως συνομιλητές σε αυτή την ένταση με το Barbaros και όχι μόνο στην περιοχή. Τελικά μπήκαμε και στις χιαστί συνομιλίες. Εμείς θα πρέπει να δείξουμε στους Τούρκους ότι έχουμε έναν χαρακτήρα. Βγήκα από αυτή τη σύσκεψη με την αίσθηση ότι πρέπει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουίκ και συνέχισε:

«Δεν υπήρξε καμία διάθεση για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όμως δεν είναι μόνο το Κυπριακό. Θα μπορούσαν να μπουν και τα άλλα θέματα της ατζέντας. Όπως είναι το θέμα των Σκοπίων, το θέμα της ΑΟΖ, έχουμε και τις εθνικιστικές εξάρσεις των Αλβανών».

«Το πείραμα το οποίο πήγε να γίνει με το να βγει η κυβέρνηση στην ελεύθερη αγορά, είχε τραυματικά αποτελέσματα που σημαίνει ότι το σύστημα θέλει να μας έχει μέσα στα μνημόνια. Το ότι έχουμε 800 μέτρα ή υποχρεώσεις ανοιχτά σε συνδιασμό και με τα 15 δισ. που θα πρέπει να καλυφθούν μέσα στο 2015 και το ότι θέλουν να βαφτίσουν τα μνημόνια με άλλο όνομα και με την ενεργοποίηση μέτρων ψηφισμένων που θα εφαρμοστούν από 1η Ιανουαρίου, δείχνει ότι δεν θα ηρεμίσουμε με την Τρόικα. Η τρόικα θα είναι εδώ με κάθε τρόπο», σχολίασε ο κ. Κουίκ σχετικά με τις διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Τρόικα.

«Η πλήρης επιβεβαίωση γι αυτό που λέμε. Να γίνουν εκλογές αν όχι σήμερα, χθες. Η κυβέρνηση κινείται με μία προεκλογική λογική. Δεν διαφωνούμε με τίποτα αρκεί να είχαμε μία αξιόπιστη κυβέρνηση η οποία μας έχει αποδείξει ότι, όσα υπόσχεται, τα υπόσχεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και λόγους εντυπώσεων».

«Έχουμε τέτοια επιφυλακτικότητα για το τι λέει η κυβέρνηση και το τι δεν πράττει, μιλάμε για parody success, όχι για success story. Το παρελθόν της μας επιβεβαιώνει ότι, ότι λέει το λέει υποκριτικά. Σήμερα φέρνει σαν ένα κουρελόχαρτο, ως τροπολογία, ένα μέγιστο θέμα όπως είναι τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί το περνάει με σελοτέιπ πάνω σε ένα άσχετο νομοσχέδιο;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα