Προετοιμασίες για τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ στην G20

Την μορφή και τον χρόνο διεξαγωγής της συνάντησης των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, στην σύνοδο κορυφής της G20, στο Αμβούργο, καθορίζουν Μόσχα και Ουάσιγκτον, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πούτιν δεν έχουν καθοριστεί ακόμη η συγκεκριμένη ημερομηνία, η μορφή και τα άτομα που θα πάρουν μέρος στη συνάντηση, τονίζοντας ότι «χθες ελήφθη η απόφαση μέσω της διπλωματικής οδού να αρχίσει η συνεργασία ώστε να συμφωνηθεί ο πιθανός χρόνος και η μορφή διεξαγωγής της συνάντησης αυτής».

Την ίδια ώρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο πρόεδροι έχουν την επιθυμία να ξεπεράσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, πράγμα που όπως είπε φαίνεται και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους.

Υπογράμμισε επίσης ότι με τη συνάντηση «θα ξεπεραστεί το αφύσικο στάδιο που υπήρξε στις σχέσεις μας, όταν οι ηγέτες των δύο μεγάλων δυνάμεων επικοινωνούσαν μόνο τηλεφωνικά, χωρίς ούτε μια φορά να συναντηθούν μεταξύ τους».

Τη συνάντηση επιβεβαιώνει και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο δήλωση του αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Χέμπερτ Μακμάστερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα