Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης

Προθεσμία προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για το αδίκημα της παρότρυνσης σε στάση ή εξέγερση κρατουμένων έλαβε από την εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, ο γνωστός δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Η κλήση  σε ανωμοτί κατάθεση αφορά φαξ που φέρεται να απέστειλε από  «σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας, τις οποίες χαρακτήριζε “τύπου Γκουαντανάμο».

Η αποστολή του συγκεκριμένου κειμένου προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη  η οποία ζήτησε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης , ο οποίος σημειωτέον είναι συνήγορος του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού, αναμένεται να αρνηθεί τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ο ίδιος ο συντάκτης του κειμένου. Ο ίδιος ισχυρίζεται οτι το κείμενο του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που αναφέρονται σε αυτό και εν συνεχεία το απέστειλε προς ενημέρωση στις φυλακές της Κέρκυρας. Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, «δεν θα ήταν λογικό να αποστείλει κάτι παράνομο από το φαξ του γραφείου του στο φαξ των φυλακών».  Άλλωστε το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό για τον νεο νόμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα