Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 29χρονος

Νέα προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου που συνελήφθη σε διαμέρισμα της Πλατείας Αττικής για τρομοκρατική δράση και βρέθηκε την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο νεαρός επρόκειτο να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για τις κατηγορίες που αφορούν τα όπλα, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής κατά τη σύλληψή του τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 28 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι κατά την άφιξή του στα δικαστήρια ο 29χρονος γύρισε προς τους δημοσιογράφους και τους έφτυσε, την ίδια ώρα που  περίπου 50 αλληλέγγυοι βρίσκονταν έξω από το γραφείο του ανακριτή στην Ευελπίδων φωνάζοντας «Ντίνο γερά ως τη λευτεριά».

Το δικαστικά «πήγαινε-έλα», πάντως, δεν σταματούν στα παραπάνω για τον Γιαγτζόγλου, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) στις 7 έχει προγραμματιστεί να βρεθεί στο Εφετείο προκειμένου να απολογηθεί στον ειδικό εφέτη-ανακριτή αναφορικά με την «ταχυδρόμηση» των τρομο-δεμάτων στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Κλείνοντας, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και επικαλούνται το κατηγορητήριο, ο Κ. Γιαγτζόγλου συνδέεται με την οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν αποκλείεται, επίσης, οι δύο δικογραφίες –η μία για τον οπλισμό και η άλλη για την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων– να συνενωθούν, πράγμα σύνηθες όταν πρόκειται για περιπτώσεις τέλεσης συναφών αδικημάτων ή τουλάχιστον αξιόποινων πράξεων που η μία θεωρείται προπαρασκευαστική της άλλης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα