Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πιο προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη

Ο διαγωνισμός για το πέμπτο βραβείο «Access City Award 2015», το ευρωπαϊκό βραβείο για τις προσβάσιμες πόλεις, προκηρύχθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ετήσιο βραβείο αναγνωρίζει και τιμά τις πόλεις για τις προσπάθειές τους να διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων σε δημόσιους χώρους, όπως είναι οι εγκαταστάσεις στέγασης, οι χώροι παιχνιδιού, στις δημόσιες συγκοινωνίες ή στις τεχνολογίες επικοινωνιών.

Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 171 πόλεις στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις του βραβείου «Access City Award» από το 2010. Το βραβείο εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία μιας Ευρώπης χωρίς εμπόδια: η βελτιωμένη προσβασιμότητα επιφέρει διαρκή οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στις πόλεις, ιδιαίτερα από πλευράς δημογραφικής γήρανσης. Οι πόλεις με τουλάχιστον 50.000 κατοίκους μπορούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους για το βραβείο έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τα βραβεία στις 3 Δεκεμβρίου 2014 στις Βρυξέλλες, επ’ ευκαιρία της ετήσιας διάσκεψης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ημέρας των ατόμων με αναπηρία. Θα απονεμηθεί το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο, ενώ θα γίνει και ειδική μνεία για κάθε έναν από τους τέσσερις τομείς που καλύπτει το βραβείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα