Προκρίθηκε ο Κλωναρίδης!

Φανταστικό στατιστικό εύρημα προέκυψε μετά τη νίκη πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Κισσαμικού στα Χανιά με 0-4, αποτέλεσμα που δεν προκάλεσε αίσθηση, το οποίο ξεκίνησε να διαμορφώνεται, όμως, χάρη στο πρώτο γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη  στο 42’.

Ο πρώην και νυν παίκτης των «πρασίνων» ήταν ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ της ομάδας (στο περσινό 3-0 κατά της ΑΕΚ για τα Play Off), αφού φέτος δεν είχε βρει δίχτυα κανένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, παρά μόνο δέκα ξένοι (σύνολο 39 γκολ)! Έπρεπε να πάει και να έρθει ο Κλωναρίδης στη Γαλλία…

Πέραν της στατιστικής, το ευχάριστο για τον Ουζουνίδη είναι ότι είδε στο πρόσωπο του Κλωναρίδη μία πραγματική και αξιόπιστη λύση, ένα παιδί που μπορεί να παίζει μόνο σε μία θέση (όπως τον κατηγορούν), αλλά τουλάχιστον σε αυτή τη θέση είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός και ουσιαστικός. Με τον ΠΑΟ ο Κλωναρίδης σε 104 παιχνίδια έχει 24 γκολ και 17 ασίστ, νούμερα που μάλλον δεν έχουν εκτιμηθεί αρκετά από την «πράσινη» οικογένεια. Είναι ένας ποδοσφαιριστής χωρίς τραυματισμούς, που δεν φορτώνει την ομάδα του με κάρτες, που δε δημιουργεί προβλήματα και σε ένα 4-3-3 είναι ιδανικός.

Κατά τα άλλα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» είχε την ευκαιρία (ήταν και υποχρεωμένος) να χρησιμοποιήσει πάλι τη «νεολαία» του μπορεί να χαμογελά και για το πρώτο γκολ του Χατζηγιοβάνη με την πράσινη φανέλα (στο 57’ μετά από πάσα του Κλωναρίδη), αλλά και αυτό του μικρού Πίσπα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του (στο 78’). Ο Πίσπας είναι μόλις 18’ ετών και έβαλε γκολ στο δεκάλεπτο, με τον Ρινάλντι ακόμη να παλεύει παίρνοντας 500 χιλιάρικα το χρόνο. Στο 79’ ο Μπουμπάλ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Ο ΠΑΟ πέρασε με δύο νίκες και συνολικό σκορ 0-7 και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Πολίτης, Μπολάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Τσοντάκης, Ν’ Γκουέμ, Μαρτίνες, Βλάχος, Ποκόνγκ, Μάντζης, Στογιανόφ (69’ Κίκε)

ΠΑΟ:  Στιλ, Μαρινάκης, Μολέντο (66’ Κουτρουμπής), Ευαγγέλου, Χουλτ, Ρέις, Ζέκα (61’ Μίγγος), Μπουμάλ, Χατζηγιοβάνης, Ρινάλντι, Κλωναρίδης (68’ Πίσπας)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα