“Προοδευτικότητα και ΑΝΕΛ δεν πάνε μαζί”

Μπορεί να μην ήταν ακριβώς η αποστροφή του πρωθυπουργού που θα κρατούσε κανείς από το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων που ανέγνωσε τη Δευτέρα, ένεκα των όσων είπε για την Οικονομία, στην Χαριλάου Τρικούπη όμως, αντελήφθησαν το «άνοιγμά» του στην Κεντροαριστερά και …απάντησαν.

Για του λόγου το αληθές, ο πρωθυπουργός είχε καλέσει από το βήμα της Βουλής τη Δευτέρα στην ύπαρξη συναινέσεων και τον σχηματισμό αντινεοφιλελεύθερων συμμαχιών στα πρότυπα των όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη, όπως είπε, με την πρόσκληση να απευθύνεται προφανώς στις δυνάμεις εκείνες που αυτοπροσδιορίζονται στην Κεντροαριστερά.

«Οι επιλογές του κ. Τσίπρα είναι δεδομένες», έλεγαν απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας μονότονα πως «εφαρμόζει νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν την υπογραφή του».

«Τη συναίνεση του Ιουλίου την πέταξε στα σκουπίδια», υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας την στάση που κράτησαν τότε τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της Βουλής, προκειμένου να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη. Του καταλογίζουν λοιπόν, πως αντί να ‘εκμεταλλευτεί’ αυτή την συναίνεση, εκείνος προχώρησε σε εκλογές με αποκλειστικό στόχο να σώσει το κόμμα του.

Πέραν όμως από όλα αυτά, επαναλαμβάνουν και την μόνιμη επωδό τους από τον σχηματισμό κυβέρνησης και εντεύθεν, θυμίζοντας ποιο στην πραγματικότητα είναι το μεγάλο πρόβλημα και η βασική τροχοπέδη στην όποια σκέψη για συναίνεση προς την κυβέρνηση. «Προοδευτικότητα και Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πάνε μαζί», λένε στο ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί πως τουλάχιστον για όσο είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να ζητάει καν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Η Γεννηματά

Στο μεταξύ η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μυτιλήνη. Σε ανακοίνωσή της  αναφέρει πως «ο πρωθυπουργός στη Λέσβο όπως και από του βήματος του κοινοβουλίου απέδειξε ότι βολεύεται με το να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα. Ο κύκλος όμως των ψευδαισθήσεων έκλεισε οριστικά» προσθέτοντας: “Ούτε το προσφυγικό θα απομακρυνθεί από τη χώρα με τα πλοία της γραμμής, ούτε τα προβλήματα του ελληνικού λαού θα λυθούν με φλυαρίες για τα εύκολα και αμήχανη σιωπή για τα δύσκολα. Τα προβλήματα είναι εδώ, είναι πολλά και απαιτούν λύσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύψει την αλήθεια. Εξάλλου, ο προϋπολογισμός με τους αριθμούς του, περιγράφει με τον πιο αμείλικτο τρόπο την σκληρή πραγματικότητα. Η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα, συνεννόηση, σχέδιο και δουλειά».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα