Προπαγάνδα και ενημέρωση κατά την περίοδο της Κατοχής

Η ιστοριογραφική έρευνα μας έχει εξοικειώσει με πολλές πτυχές της καθημερινότητας της Κατοχής. Ωστόσο, παρά τις επιμέρους προσπάθειες, η ενημέρωση και η επικοινωνία κατά την περίοδο δεν έχουν τύχει ακόμα μιας συνολικής, αναλυτικήςδιερεύνησης. Η εκδήλωση «Τα Μέσα αγιάζουν τον σκοπό. Προπαγάνδα και ενημέρωση κατά την περίοδο της Κατοχής»θα επισκοπήσει τα Μέσα Ενημέρωσης για το χρονικό διάστημα 1940-1944εστιάζοντας στον επίσημο, τον«νόμιμο» Τύπο, στον αντιστασιακόΤύπο, όπως και στη ραδιοφωνία. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδυθούν οι πρακτικές υπό τις οποίες οι μορφές ενημέρωσης λειτουργούσαν, η στοχοθεσία τους, η ανταπόκριση του κοινού, η συμμετοχή τους στις πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις που έζησε η ιδιαίτερα πυκνή περίοδος της Κατοχής.

Ομιλητές:  

Τάσος Κωστόπουλος (Δημοσιογράφος, Ιστορικός):

«”Δεν παρεσύρθη απ’ αυτά που εδημοσίευε”: αθηναϊκός Τύπος, κατοχική προπαγάνδα και μεταπολεμική αυτονομιμοποίηση»

Μανώλης Χαιρετάκης (Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Επικοικωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ):

«Για το κατοχικό ραδιόφωνο»

Ιωάννα Παπαθανασίου (Ιστορικός, Διευθύντρια Ερευνών Ε.Ι.Ε.):

«Ο Αντιστασιακός Τύπος(1941-1944)»

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάςκαι ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/10/2017, ώρα 19:00, στηνΑίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε livestreamingαπό την διεύθυνση https://youtu.be/TA0z9yDLJHg

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα