“Προπονητής της εξέδρας ο Σαμαράς”

Οξεία επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και βέλη κατά  ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο ιδρυτής του “Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών”, σε ομιλία του την Κυριακή στην Αθηναΐδα προς τους υποψηφίους βουλευτές του Κινήματος της Νότιας Ελλάδας και Νήσων, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον χαρακτήρισε “προπονητή της εξέδρας” ενώ κατηγόρησε την «κλειστή ομάδα» που κυβερνά τα τελευταία χρόνια ως «μεταρρυθμιστές του μικροφώνου». Βέβαια από τα πυρά του δεν γλίτωσε το κόμμα της Κουμουνδούρου  που του “χρέωσε” συγκεντρωτικό κρατισμό.

«Οταν εμείς το 2010 ήμασταν στο γήπεδο και κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον για να μην καταρρεύσει η χώρα, ο κ. Σαμαράς και αυτοί που την χρεοκόπησαν, ήταν στην εξέδρα και μας λιθοβολούσαν. είπε αρχικά ο κ. Παπανδρέου. “Συνεχίστε να προσπαθείτε, εμείς θα συνεχίσουμε να σας πετάμε πέτρες!”. Αυτό μας έλεγαν. Εμείς σκεφτόμασταν τη χώρα, αυτός σκεφτόταν το κόμμα του. Κι αυτό είναι όχι άλλη μια «αλήθεια», αλλά τα πραγματικά γεγονότα.«Θυμίστε τα στον κ. Σαμαρά! Τον προπονητή της εξέδρας. Πείτε τα σε όλο τον κόσμο!» είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, έκανε λόγο για μία «κλειστή ομάδα» που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια και τους χαρακτήρισε «μεταρρυθμιστές μπροστά στο μικρόφωνο». «Άλλοι είναι μεγάλοι μεταρρυθμιστές μπροστά στο μικρόφωνο. Έχουν εύκολα μεγάλα λόγια. Αλλά τίποτα στην πράξη», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «το ζήσαμε δυόμιση χρόνια τώρα».

Η Νέα Δημοκρατία, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά εφάρμοσε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας χωρίς να κάνει σοβαρές αλλαγές στην χώρα. «Αντίθετα υπονόμευσε σημαντικές αλλαγές που είχαν ξεκινήσει. Θέλει να μείνουμε στο ευρώ, χωρίς να γίνουν αλλαγές στις δομές της χώρας μας, διατηρώντας άθικτες τις πελατειακές δομές που συντηρούν ένα πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο, και αυτό συνεπάγεται συνέχεια της ανισότητας, της αδικίας, της ανέχειας και μιας σκληρής λιτότητας στην χώρα».

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «θέλει να μείνουμε στο ευρώ χωρίς να κάνουμε σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές, αντίθετα μιλά για ένα μεγαλύτερο κράτος, εκφράζει έναν συγκεντρωτικό κρατισμό, δηλαδή απλώς θα εκφράσει μια πελατειακή διαπλοκή με άλλα πρόσωπα. Και έτσι θα βαθαίνει τα αίτια της κρίσης αντί να τα χτυπάει».

“Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αξίζει να μπει στην Βουλή”

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αξίζει να μπει στην Ελληνική Βουλή επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, διότι, όπως είπε, «η φωνή του είναι φωνή εμπειρίας και γνώσης για τα γεγονότα εντός και εκτός Ελλάδας, είναι εγγύηση για οποιαδήποτε συνεργασία κυβερνητική ή άλλη σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσίες που βάζουν πρώτα τη χώρα και τους πολίτες της χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό κόστος, είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δυνάμεων που σήκωσαν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις».

Προτάσεις για το χρέος

Κάλεσε τους βουλευτές να πραγματοποιήσουν επικοινωνιακή εξόρμηση για να μιλήσουμε για τις ιδεές τους.«Βγείτε στα τοπικά ραδιόφωνα, στα κανάλια, βγείτε στο διαδίκτυο, στα social media. Μιλήστε για τις ιδέες που μας εμπνέουν και μας έφεραν εδώ σήμερα μαζί.
Μιλήστε για όσα έγιναν αλλά και όσα μπορούμε να κάνουμε ως Ελλάδα».
Για το χρέος επανέλαβε ότι προτείνει:
• την επιμήκυνση για 70 χρόνια των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των εταίρων μας,
• τον μηδενισμό του περιθωρίου στο επιτόκιο των ομολόγων,
• τη σταθεροποίηση των ετήσιων τόκων που πληρώνουμε σε ένα χαμηλό επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες,
• ένα μορατόριουμ στις αποπληρωμές των «επισήμων δανείων»,
• την ανταλλαγή μέρους των ομολόγων με άλλα που θα έχουν ρήτρα, ανάπτυξης και θα αποπληρώνονται όσο πάει καλύτερα η οικονομία.

«Είναι ένα πακέτο ενεργειών που μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτό – και θα οδηγήσει στη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους. Θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα καθώς θα μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επομένων ετών», υπογράμμισε και τόνισε ότι «θα επιτρέψει να έχουμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, άρα περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη και τη στήριξη των ασθενέστερων».  Ωστόσο, τόνισε ότι το «το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα δεν είναι το δημόσιο χρέος. Είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση που θα φέρει επενδύσεις και δουλειές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα