Προς κατάργηση η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος

Κίνηση η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επεξεργάζεται η UEFA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένου Τύπου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μελετά την κατάργηση της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου κι αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα που σίγουρα θα διαφοροποιήσει τον προγραμματισμό όλων των κλαμπ, ιδίως εκείνων που συνηθίζουν να μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά το Γενάρη.

Με μία πρώτη ανάγνωση, αυτό σημαίνει πως ο καλοκαιρινός σχεδιασμό παίρνει άλλη υπόσταση, καθώς πλέον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης των λαθών ή κάλυψης των κενών.

Στην πραγματικότητα, αυτή η κατάργηση ευνοεί τους νεότερους ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έπαιρναν ευκαιρίες, αλλά πλέον με τις ομάδες τους να χάνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης το χειμώνα, να βλέπουν πιο συχνά ενδεκάδα!

Σίγουρα είναι μία διαδικασία που δεν θα ισχύει από τη μία μέρα στην άλλη, ωστόσο η UEFA έχει ήδη έρθει σε επαφή με ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες και σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα έχει δεχθεί θετικές εισηγήσεις τόσο από την αγγλική, όσο και από την ιταλική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα