«Προς το συμφέρον της Γερμανίας η ισχυρή Ευρώπη»

Και επισήμως πλέον η Άνγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει την τέταρτη θητεία της  στην Καγκελαρία της Γερμανίας στις εκλογές της επόμενης χρονιάς όπως ανακοίνωσε η ίδια που έδωσε έμφαση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της να είναι εκ νέου υποψήφια, η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλοπτικό δίκτυο ARD εξήγησε τους λόγους που την ώθησαν να  είναι και πάλι υποψήφια καγκελάριος.

Την θέση ότι «διανύουμε δύσκολους καιρούς», ότι «είμαι μέρος της λύσης του προσφυγικού» και ότι «η ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας» διατύπωσε αρχικά η καγκελάριος της Γερμανίας μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις εκλογές του 2017.

Η Μέρκελ υποστήριξε ότι σκέφτηκε πάρα πολύ πριν πάρει την απόφαση της να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία.

«Έθεσα στον εαυτό μου πολλά ερωτήματα Μπορείς να δώσεις στη χώρα σου κάτι ακόμα;Επαρκούν οι δυνάμεις σου να το κάνεις; ή μήπως δεν μπορείς;» είπε η Mέρκελ, αναφέροντας πως χαίρεται που μπορεί να πει «ναι, θα συμμετάσχω ξανά σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα».

Ερωτηθείσα για το εάν η εκλογή του Tραμπ  έχει να κάνει με την απόφαση της να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα, η καγκελάριος απάντησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα και έθεσε η ίδια ένα άλλο ρητορικό ερώτημα: «Θα είχα αποφασίσει διαφορετικά, εάν δεν είχε γίνει το Brexit;».

Όπως είπε η εξωτερική πολιτική επηρέασε την απόφαση της.

«Διανύουμε δύσκολους καιρούς.

Αυτό έπαιξε για μένα ένα ρόλο» είπε η Mέρκελ αναφέροντας ότι μπορεί να συνεισφέρει σε αρκετά θέματα, ώστε να καταστήσει σαφές ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας .

«Το ερώτημα είναι τι μπορώ να δώσω εγώ στη χώρα.

Εκείνο το οποίο μου έδωσε την ώθηση είναι το γεγονός ότι είμαι σίγουρη ότι έλαβα την απόφαση έχοντας πλήρη επίγνωση και συνείδηση της απόφασής μου» υπογράμμισε η Merkel, η οποία αναφέρθηκε και στο κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και το αντιϊσλαμικό κίνημα Pegida.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ ότι αυτοί που απλώς λένε όχι και απλώς επικρίνουν, ισχυρίζονται πως «είναι ο λαός».

«Και εγώ είμαι λαός όπως και άλλοι».

Το AfD έχει κολλήσει βέβαια σε μένα αλλά δεν θα παρακάμψει έτσι το πρόβλημα

Είμαι ήδη μέρος της λύσης» είπε η Μέρκελ  αναφερόμενη κυρίως στο προσφυγικό, η οποία ερωτηθείσα για το πότε νομίζει ότι έρχεται το τέλος ενός πολιτικού είπε «δεν θέλω να είμαι τότε ένα μισοπεθαμένο ερείπιο, κοιτάζοντας τον καθρέφτη βρίσκω ότι δεν είμαι ακόμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα