“Προσοχή! Δεν έχουμε περάσει ακόμη!”

Ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει εύκολο έργο απέναντι στην Παρτίζαν Βελιγραδίου, αφού απλά χρειάζεται να υπερασπιστεί το 1-3 του πρώτου αγώνα, αλλά ο Μπεζνίκ Χάσι, απόλυτα λογικά, δήλωσε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως η ομάδα του θα πρέπει να ελέγξει τον αγώνα για να προκριθεί στα Play Off του Champions League:

 «Μιλήσαμε δύο μέρες μετά από πρώτο παιχνίδι και είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε σαν να είναι 0-0 το αποτέλεσμα. Είναι καλό αποτέλεσμα τα 3 γκολ που βάλαμε, όμως οι αντίπαλοι έχουν 90 λεπτά μπροστά τους για να το γυρίσουν. Το πρώτο ματς παίχτηκε στην έδρα τους και σημαίνει πως η Παρτιζάν είχε την πίεση. Τώρα θα έχουμε εμείς την πίεση. Έχουμε την υποχρέωση και τη θέληση για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και για αυτό ακριβώς θα παίξουμε σαν να είναι 0-0 το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Έχω πολλές εμπειρίες από τέτοιου είδους ματς και αυτά είπα στους παίκτες μου. Είναι χρήσιμες εμπειρίες και αν μπεις στο ματς νιώθοντας πως έχεις μεγάλο πλεονέκτημα, είναι δύσκολο να αλλάξεις αυτή τη νοοτροπία. Αυτός είναι ο λόγος που θα παίξουμε σαν να μην έχουμε πλεονέκτημα τριών γκολ και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά».

 

Για το «ψηλό» παιχνίδι της Παρτιζάν και το αν η ομάδα του υστερεί σε αυτό το κομμάτι υποστήριξε: «Η αλήθεια είναι πως υστερούμε σε ύψος, όμως αν έχεις της μπάλα στο σωστό σημείο και ελέγχεις τους χώρους δεν έχεις πρόβλημα. Στο πρώτο ματς θα μπορούσαμε να είχαμε αντιμετωπίσει περισσότερους κινδύνους όμως τελικά δεν είχαμε πρόβλημα. Έχουμε ψηλούς παίκτες και ίσως τους δούμε αύριο. Είναι πιθανό να δούμε κάποιους από αυτούς, αλλά το ύψος δεν έχει σημασία. Αν κάποιος κοντός παίκτης τοποθετηθεί σωστά μπορεί να κάνει τη δουλειά».

 

Για το αν έχει αποφασίσει για το τακτικό πλάνο που θα ακολουθήσει: «Έχω προγραμματίσει το παιχνίδι αλλά δεν θα αναφερθώ στο πλάνο μου. Εμείς σαν ομάδα πάντα παίζουμε επιθετικά και ούτε αύριο θα παίξουμε αμυντικά παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Είμαι αποφασισμένος για την τακτική, ξέρω τι θα κάνω αύριο και θα το μεταφέρω στους παίκτες μου. Δεν είναι μόνο ποιοι θα ξεκινήσουν αλλά και ποιοι θα μπουν σαν αλλαγή, Στο πρώτο ματς όλοι ήταν έτοιμοι και αποφασισμένοι. Έτσι και τώρα βλέπω τους παίκτες μου να είναι φιλόδοξοι και έτοιμοι, έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αύριο είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε όσα έχουμε δουλέψει».

 

Για την ικανοποίηση του κόσμου μετά την εμφάνιση και τη νίκη στο πρώτο ματς, αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης: «Αλήθεια είναι πως ήμασταν καλοί στο πρώτο ματς, όχι μόνο το αποτέλεσμα και η εικόνα μας σε όλο το 90λεπτο. Μπορούμε όμως να βελτιωθούμε, έχουμε μεγάλο περιθώριο γιατί υπήρχαν παίκτες που ήρθαν αργά και άλλοι τραυματίες. Όταν είναι όλοι έτοιμοι, θα παρουσιαστούμε αρκετά βελτιωμένοι και θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Αύριο πιστεύω θα κάνουμε καλό ματς και θέλουμε τον κόσμο εδώ γιατί ξέρουμε πως πάντα είναι φανταστικοί. Δεν χρειαζόμαστε υπερβολές όπως συνέβησαν στο πρώτο ματς. Όσο περνάει ο καιρός μόνο βελτίωση θα βλέπουμε από την ομάδα μας».

Από την πλευρά του, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Στέφανο Καπίνο, υποστήριξε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει την Τετάρτη το βράδυ να αντιμετωπίσουν τον αγώνα λες και το πρώτο ματς έληξε 0-0:

« Όλες τις ημέρες προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο, αυτό μας ζήτησε και αυτό κάνουμε και εμείς. Πρέπει να δούμε πιο ρεαλιστικά τα πράγματα και να μην δώσουμε την ευκαιρία στην Παρτιζάν να το πιστέψει. Έχει φροντίσει ο προπονητής να μας δώσει να καταλάβουμε ότι η πρόκριση δεν έχει τελειώσει. Χαρήκαμε μετά το παιχνίδι εκεί, μία ημέρα, και τώρα είμαστε προσηλωμένοι. Πρέπει να κερδίσουμε και αυτόν τον αγώνα».

Για το αν βλέπουν τα συγκεκριμένα προκριματικά παιχνίδια ως μια ευκαιρία εξιλέωσης για τον περσινό αποκλεισμό, δήλωσε: «Δεν θα το έλεγα εξιλέωση. Μας πείραξε το περσινό, ήταν μια κακή σελίδα για τον Ολυμπιακό το περσινό πάθημα. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο να ακολουθήσουμε κάτι που κάναμε και στην έδρα της Παρτιζάν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει στους ομίλους του Champions League και αυτό είναι το σημαντικό. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.

Για τον κόσμο της ομάδας, τέλος, είπε: «Είναι πολύ σημαντική για εμάς η βοήθεια του κόσμου ειδικά σε αυτά τα προκριματικά. Θέλουμε την στήριξή του, δεν ήταν ιδανική σεζόν ούτε για εμάς ούτε για τους φιλάθλους. Είναι μια καινούργια χρονιά και με την στήριξη του κόσμου θα τα πάμε ακόμα καλύτερα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα