«Προσπάθησαν να μας χωρίσουν αλλά δεν τα κατάφεραν»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ "Α"

Tης Σπυριδούλας Κάμπου Ζαράγκα

«Κόκκινη γραμμή» στη ζωή που έκανε στο παρελθόν έχει τραβήξει η Στέλλα Μπεζαντάκου. Η τραγουδίστρια που μεσουρανούσε στις πίστες, στα εξώφυλλα των περιοδικών και τις μεσημεριανές εκπομπές, με το που γνώρισε πριν από εφτά χρόνια τον επιχειρηματία Χρήστο Γκίγκα, αναθεώρησε τα πάντα. Όντας ήδη τότε σε μία μεταβατική φάση, νιώθοντας ένα απίστευτο κενό μέσα της και με τα υλικά αγαθά να μην αποτελούν πλέον το υποκατάστατο της ευτυχίας της, έκανε στροφή 180 μοιρών στον τρόπο που ζούσε και λειτουργούσε.

Οι κρίσεις πανικού είχαν «στοιχειώσει» την καθημερινότητά της. Με τη βοήθεια της ψυχανάλυσης κατάφερε να τα βρει με τη… Στέλλα και να κάνει την επανάστασή της. Σήμερα, πιο ήρεμη και χαλαρή από ποτέ, ετοιμάζει το δισκογραφικό comeback της, χωρίς καμία πίεση, παρά μόνο με αγάπη! Οικονομικά αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπως και όλοι μας, και έχει βγει ξανά στη δουλειά, θέλοντας βασικά να δημιουργήσει και αφετέρου να στηρίξει οικονομικά το σπίτι της.

Πώς κατάφερε όμως να σώσει τη σχέση της και να μην οδηγηθούν με τον άντρα της στον χωρισμό πριν από τον γάμο; Η Στέλλα Μπεζαντάκου εξομολογείται στην «Α» τη νέα της ζωή! 

Πώς και πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου, από τότε που ήσουν στην πρώτη γραμμή δημοσιότητας;

«Κοίτα, δεν έχω αποτραβηχτεί. Παραμένω στον χώρο, απλά πλέον είμαι πάρα πολύ επιλεκτική και δεν θέλω να φθείρομαι! Πιστεύω ότι η υπερέκθεση που είχα υποστεί δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Πλέον έχω άλλες προτεραιότητες και άλλες αναζητήσεις. Και σίγουρα η ζωή μου έχει αλλάξει πάρα πολύ, και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, όπως η οικονομική κρίση που έχω υποστεί όπως και όλοι μας, τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και το ότι έχω μεγαλώσει πια εγώ η ίδια».

Επαναλαμβάνεις ότι έχεις μεγαλώσει. Την ηλικία σου τη λες;

«Νιώθω μεγάλη αλλά με την καλή έννοια. Δηλαδή, μία σαχλαμάρα του παρελθόντος μπορείς να τη δικαιολογήσεις λόγω του νεαρού της ηλικίας. Πλέον στην ηλικία που είμαι, έχουν πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα και οι πράξεις μας».

Ποια είναι η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχεις κάνει;

«Πολλές ήταν. Ομολογώ ότι έκανα πολλά λάθη και χαζομάρες, γιατί ήμουν πολύ αυθόρμητη, γιατί πίστευα τον καθένα, γιατί ήμουν καλοπροαίρετη. Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω, δεν θα έβγαινα να απαντάω στον κάθε καημένο που αναφερόταν στη Στέλλα Μπεζαντάκου για λίγα λεπτά δημοσιότητας».

Η μετάβασή από τον έναν κόσμο στον άλλο, συνοδεύτηκε από κατάθλιψη, απομόνωση και αυτοκριτική;

«Ποτέ στη ζωή μου δεν πέρασα κατάθλιψη. Το μόνο που έπαθα τότε, ήταν ότι για ένα διάστημα με έπιαναν κρίσεις πανικού. Αυτές οι κρίσεις ήταν που με ώθησαν να θέλω να ψάξω καλύτερα τον εαυτό μου, κάνοντας ψυχανάλυση, τότε που είχα ακόμα την οικονομική δυνατότητα να το κάνω. Και όλο αυτό με βοήθησε. Με πίεζε τότε όλη αυτή η κατάσταση, η υπερβολική δημοσιότητα, ο ανελέητος πόλεμος που δεχόμουνα. Αυτές οι κρίσεις ήταν ένα χαστούκι που μου δόθηκε για να συνέλθω, και να πάρω απόφαση να αλλάξω πλεύση ζωής».

Η νέα πλεύση ζωής που χάραξες τι περιλαμβάνει;

«Κάνω όλα αυτά που ήθελα να κάνω. Τώρα είμαι σε μία φάση που θέλω ό,τι γίνεται να είναι χωρίς πίεση και να έχω μία ήρεμη ζωή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλω να συνταξιοδοτηθώ κιόλας, και να απομακρυνθώ από όλους και από όλα. Είμαι σε μία μεταβατική κατάσταση γενικότερα. Η ζωή μου καθημερινά είναι γεμάτη, με πολύ τρέξιμο και εξωτερικές δουλειές, δικές μου και του συζύγου μου. Ζούμε σε ένα υπέροχο κτήμα στο Λαγονήσι, όπου οι ρυθμοί εκεί είναι χαλαροί, ασχολούμαι με την εκπαίδευση σκύλων, με το μποστάνι μου, γυμνάζομαι πολύ, διαβάζω. Παράλληλα, όμως, κατά διαστήματα κάνω δημόσιες σχέσεις σε κάποια μαγαζιά, και για τρεις μήνες το καλοκαίρι θα είμαι σε ένα παραλιακό στέκι, ενώ εμφανίζομαι επιλεκτικά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Και το καλύτερο, τώρα ετοιμάζω και το νέο μου τραγούδι, και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί πλέον κάνω αυτό που αγαπάω χωρίς κανένα στρες, πίεση ή άγχος για το πώς θα πάει και αν θα πάει. Το κάνω με πολλή αγάπη, και αν αρέσει καλώς».

Ο άντρας σου συνέβαλε στην αλλαγή της κοσμοθεωρίας σου;

«Η σχέση με τον άντρα μου με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Κοίτα να δεις τι έχει συμβεί. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί, από την πρώτη στιγμή δεν μπορούσε να δεχτεί το σύστημα της showbiz, γι’ αυτό και έχει κρατήσει μία διακριτική στάση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν θέλει να προβάλλεται και τα σχετικά, γιατί έχει μία άλλη φιλοσοφία γενικότερα για τη ζωή, που απέχει πολύ από όλο αυτό που υπηρετούσα εγώ. Για να καταλάβει κάποιες φορές τη δουλειά μου ή οτιδήποτε γύρω από αυτή, πιεζόταν πάρα πολύ».

Πώς το παλέψατε, δηλαδή, ώστε να είστε μαζί παρά το ότι δεν δεχόταν τον «κόσμο» σου;

«Είναι πολύ μεγάλη ιστορία… Λίγο πριν παντρευτούμε, η 9χρονη κόρη του, που τη γνώριζα από δύο χρονών, γύρισε και μου είπε: “Δεν το πιστεύω ότι παντρεύεστε, γιατί τσακωνόσασταν τόσο πολύ που πίστευα ότι θα χωρίζατε”. Είχαμε πάρα πολλές διαφορές και ακόμα έχουμε, γιατί είμαστε δύο άνθρωποι από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, με άλλα βιώματα ο καθένας. Ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνουμε μαζί».

Η διαφορετικότητά σας δεν σε φοβίζει μήπως θέσει σε κίνδυνο τον γάμο σας;

«Θεωρώ ότι καταλήξαμε μετά από 6 χρόνια να παντρευτούμε μετά από πολύ ώριμη σκέψη. Αυτό που με ρώτησες παίζει σε οποιοδήποτε σενάριο. Εδώ μπορεί να παντρευτούν άνθρωποι με χίλια κοινά και να χωρίσουν, αλλά και να μην έχουν κανένα κοινό και να μείνουν για πάντα μαζί. Πιστεύω ότι στο θέμα του γάμου και στα συναισθήματα είναι όλα ρευστά. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αύριο. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Είναι και λίγο θέμα τύχης και θέμα ωρίμανσης. Και μην ξεχνάς ότι και για τους δυο μας είναι ο δεύτερος γάμος».

Τι είναι αυτό που είχε ο Χρήστος ώστε να θέλεις να τον παντρευτείς;

«Αν και έχουμε πολλές διαφορές με τον άντρα μου, η σχέση μας είναι ένας μεγάλος έρωτας που κατέληξε σε γάμο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια (γέλια)! Θεωρώ ότι ήταν η πιο έντονη σχέση της ζωής μου, γι’ αυτό και παντρεύτηκα. Δεν καιγόμουνα να ξαναπαντρευτώ. Όταν είσαι δυναμική, ανεξάρτητη και έχεις και τα λεφτά σου και ό,τι φανταστείς, δύσκολα ένας άντρας μπορεί να τα δεχτεί όλα αυτά. Και αντί να με ακολουθήσει εκείνος, τον ακολούθησα εγώ στην ουσία. Θεωρώ ότι έχω κάνει πάρα πολλές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς όπως και εκείνος».

Υπήρξαν φίλες που προσπάθησαν να σας χωρίσουν και να βάζουν λόγια στον άντρα σου;

«Ναι, υπήρξαν, αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά. Πιστεύω ότι ένα ζευγάρι ευτυχισμένο που αγαπιέται, βρίσκεται στο μάτι πολλών και κυρίως γυναικών. Θεωρώ ότι τους ζηλεύουν».

Σχολιάστηκε έντονα ότι έκανες έναν πλουσιοπάροχο γάμο, με άμαξες και άλογα, και με έναν ευκατάστατο άντρα. Σε ενόχλησαν όλα αυτά;

«Άλλο τι λένε και άλλο τι είναι. Μπορεί να φάνηκε έτσι προς τα έξω, αλλά δεν σημαίνει ότι ισχύει. Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω ότι ο άντρας μου δεν είναι μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, αλλά μίας νορμάλ. Κατά δεύτερον, επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, διανύουμε οικονομική κρίση και σαφέστατα και εγώ και ο σύζυγός μου έχουμε πιεστεί οικονομικά όπως όλοι. Ο γάμος μου δεν ήταν πλουσιοπάροχος όπως φάνηκε! Ήταν λίγοι καλεσμένοι και τα πιο πολλά πράγματα, όπως η άμαξα, η δεξίωση και άλλα, ήταν προσφορές από γνωστούς μας. Καμιά φορά, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Δηλαδή, δεν σου λέω ότι πεινάμε, αλλά δεν κολυμπάμε και στα χρυσά κύματα. Χρειάζεται να δουλεύουμε και οι δύο για να επιβιώνουμε! Ο Χρήστος έχει πολλές υποχρεώσεις, δύο παιδιά που δεν τους λείπει τίποτα, και εγώ ετοιμάζω το νέο μου τραγούδι, αφενός γιατί μου αρέσει να δημιουργώ και αφετέρου για να καλύψω κάποιες ανάγκες μου».

Τι απαντάς σε αυτούς που σχολίασαν το ότι ξεκίνησες να κάνεις PR σε γνωστά κλαμπ;

«Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δημόσιες σχέσεις έκανα και συγκεκριμένα διοργάνωνα ελληνικές βραδιές κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ήμουν στην υποδοχή και στην προώθηση των events και σύντομα θα το επαναλάβω σε κλαμπ της παραλιακής. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Γυρίζω πλέον σιωπηλά την πλάτη στα άστοχα σχόλια. Κακοπροαίρετοι πάντα θα υπάρχουν».

Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό δημοσίευμα που έχεις διαβάσει;

«Ότι έχω παιδί και το κρύβω. Όταν το άκουσα και αυτό, λέω, δεν πάει καλά ο κόσμος, έχει ξεφύγει. Αν είναι δυνατόν! Ούτε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν συμβαίνει αυτό».

Μπορούμε να σε φανταστούμε να μαγειρεύεις, να σιδερώνεις, να είσαι καλή νοικοκυρά;

«(γέλια) Λοιπόν, να σου πω ότι κάνω πάρα πολλές δουλειές στο κτήμα μας, πολλές εξωτερικές δουλειές αλλά και τα του σπιτιού. Αλλά δεν μαγειρεύω, γιατί ενώ ξέρω πολύ καλά δεν το κάνω. Και κάθε μέρα λέω, θα ξεκινήσω να μαγειρεύω, αλλά δεν προλαβαίνω. Από εκεί και πέρα, έχω ένα καθ’ όλα τακτοποιημένο σπίτι, το οποίο το καθαρίζω μόνη μου, γιατί τη γυναίκα που είχα τη σταματήσαμε λόγω κρίσης».

Τι άλλο έκοψες λόγω της οικονομικής κρίσης;

«Έκοψα τα πολλά ψώνια. Ήμουν υπερκαταναλωτική, σε ρούχα παπούτσια και τα συναφή. Πλέον είμαι μία μέση Ελληνίδα γυναίκα, που κοιτάει τις προσφορές στο σούπερ μάρκετ αλλά και πού έχει φτηνότερη βενζίνη. Με τον σύζυγό μου έχουμε κόψει τις πολλές εξόδους και πάμε συντηρητικές διακοπές. Σε σχέση με το παρελθόν έχει αλλάξει πολύ η ζωή μου, με την έννοια ότι μου λείπουν πολλά υλικά πράγματα, που στην ουσία δεν μου λείπουν, γιατί όταν τα είχα, ήταν υποκατάστατα της ευτυχίας, και μέσα μου ήμουν άδεια. Τώρα όμως έχω την ψυχή μου γεμάτη, και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα