Προσπαθεί να ισορροπήσει ο Κουβέλης

Παλεύει ο Κουβέληςε για να μην διασπαστεί η ΔΗΜ.ΑΡ. και να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Η 6ωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σημαδεύτηκε από πολλές εντάσεις και έντονες διαφωνίες, καθώς ο Φώτης Κουβέλης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα συμπαγές μέτωπο 5 βουλευτών, προεξάρχοντος του επικεφαλής της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, Σπύρο Λυκούδη.

Οι Σπύρος Λυκούδης, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου, Θωμάς Ψύρρας και ο -απών από τη συνεδρίαση- Γρηγόρης Ψαριανός διαφώνησαν απολύτως με την πρόταση για δημοψήφισμα -και δη με το ενδεχόμενο να συνυπογράψει η ΔΗΜ.ΑΡ. την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, ο Φώτης Κουβέλης προχώρησε σε μία συμβιβαστική πρόταση: να ζητήσει μεν δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» η ΔΗΜΑΡ, αλλά καταθέτοντας δική της, ξεχωριστή και αυτόνομη πρόταση.

Έτσι, ο Φώτης Κουβέλης θα επιχειρήσει, με τις δύο επιστολές που θα στείλει, να ικανοποιήσει και εκείνους που τού ασκούν κριτική εξ αριστερών, αλλά και εκείνους (τους «μεταρρυθμιστές») που ζητούν διάλογο εδώ και τώρα με την Κεντροαριστερά. Η πρώτη επιστολή του Φώτη Κουβέλη θα απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ανεξάρτητους βουλευτές και τους Οικολόγους και θα τούς ζητεί να ξεκινήσει γρήγορα διάλογος για την ανασυγκρότηση του χώρου. Η δεύτερη θα έχει ως παραλήπτη τον ΣΥΡΙΖΑ και μ’ αυτή ο Φώτης Κουβέλης θα διαμηνύει στην Κουμουνδούρου πως πρέπει να αναζητηθεί η δυνατότητα διατύπωσης προοδευτικής, κυβερνητικής πρότασης για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μπλοκ εξουσίας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα